Zázrak jménem rakytník. Při těchto obtížích vám určitě pomůže!
V přírodě máme mnoho vzácných rostlin a bylin, o kterých ani nevíme. Jeden z takových je i zázrak jménem rakytník řešetlákový, který vás překvapí s jeho účinky.
Rakytník obsahuje 25-krát více vitamínu C než citron a jiné citrusové ovoce. To znamená, že už jen při snědení pár bobulí tohoto zázraku, přijmete doporučenou denní dávku tohoto vitamínu. Tento fakt potvrzují i lékaři, který doporučují rakytník konzumovat.
Chuť rakytníku je kyselotrpká, a to vás může odrazovat od jeho konzumace. Právě proto je lepším způsobem přijímat bobule ve formě jednotlivých produktů jako jsou sirupy či různé stoprocentní hroznové mošty s rakytníkem.
Rakytník také obsahuje vápník a hořčík. Šťáva z jeho plodů pomáhá stimulovat sliznici žaludku. Rovněž podporuje tvorbu žaludečního hlenu a reguluje vylučování žaludeční kyseliny.
Dalším vzácným produktem z rakytníku je olej. Ten se vyrábí po vylisování šťávy, kdy se slupky a semínka vysuší a zabalí do čajových sáčků. Za studena se ze semínek lisuje stoprocentní bioolej. Tento olej je velmi vzácný, protože ročně se vyrobí maximálně 40 litrů.
„Rakytníkový olej je i antibakteriální. Ničí zlatého stafylokoka, hemolytického streptokoka a další mikroorganismy. Klinické studie ukázaly, že podávání rakytníkového oleje výrazně zpomaluje růst helikobaktera a vede k celkovému odstranění zánětu sliznice žaludku. Vědecké výzkumy také prokázaly, že olej má i antivirové účinky, především proti chřipce, herpesu simplex či adenovirem. Výrazně stimuluje slizniční imunitu, “ vysvětluje lékařka Mrázová.
Komentáře
Načítání...