Jak snadno udělat domácí česnekové koření bez chemie? Potřebujete jen 3 hlavičky česneku!
Česnekový prášek – univerzální pomocník do každé kuchyně! Dodává pokrmu lákavou chuť, zatímco váš dech bude vždy svěží. Vzhledem k dobré rozpustnosti je ideální pro přípravu omáček nebo marinád. Je vhodný i do prvních a druhých chodů, teplých salátů, toastů, zeleninových polévek a omelety.
Kromě své česnekové chuti v sobě zanechává všechny prospěšné vlastnosti čerstvého česneku. Má preventivní účinky při kardiovaskulárních onemocněních, snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Vyrobte si toto skvělé koření vlastníma rukama! Samozřejmě bude bez zbytečných přísad, ochucovadel a vždy na dosah ruky.
Pro přípravu porce prášku (polovina poháru) budete potřebovat 3 velké česnekové hlávky.
Česnek rozdělte na stroužky a očistěte je. Nařežte je na plátky stejné tloušťky a poklademe na plech.
Vložte plech do trouby vyhřáté od 100-150 stupňů a nechte tam česnek, dokud nevyschne a nezačne se lámat (2-3 hodiny). Vypněte troubu a nechte ho tam úplně vychladnout.
Nyní si plátky můžete rozdrtit v mlýnku na kávu nebo v hmoždíři. Výsledek bude 10x lepší, než kupovat česnekový prášek z obchodů, bez konzervačních látek a aditiv.
Hotový prášek si můžete smíchat se solí nebo cibulovým práškem (připraveným podle stejného postupu). Přidejte k němu oblíbené bylinky, koření či papriku a vznikne vám koření vlastní výroby!
Komentáře
Načítání...