Nejzdravější polévka na světě: Připravuji ji už 17 let a nikdy jsem se necítila lépe a zdravěji!
Léto představuje příležitost nejen na opalování, ale také na péči o vaše zdraví. Můžeme se radovat z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek. Máme pro vás chutnou polévku, která je schopna nejen očistit tělo od toxinů, ale i zvýšit jeho imunitu!
Pomůže všem, kteří si chtějí zachovat skvělou postavu a zároveň konzumovat něco, na čem si pochutnají i vaše chuťové buňky.
Potřebujete:
- 50 g fazole
- 100 g červené a žluté papriky
- 100 g celeru
- 1 menší mrkev
- 50 g špenátu
- Malý svazek rukoly nebo petrželky
- 100 g brokolice
- 1-2 lžičky česnekově-zázvorové pasty
- 2-4 lžičky ajurvédského koření: kmín, koriandr, skořice, kurkuma, pepř, hřebíček
- Mořská sůl (nebo obyčejná) podle chuti
- 1 PL olivového nebo lněného oleje
- Polovina limetky nebo citronu
- 250-500 ml vody
- dýňová semínka
Postup:
- Nalijte si do hrnce 250 vody a vysypte do ní fazole. Můžete přidat i trochu olivového oleje – změkne. Postavte hrnec na oheň a přidejte koření. Je lepší, pokud ho tam dáte na začátek, aby polévka získala tu správnou aroma a chuť.
- Zeleninu a ovoce si nakrájejte, mrkev nastrouhejte na struhadle nebo nařežte na proužky.
- Přilijte do hrnce ještě 150 ml vody a přiveďte k varu. Nyní snižte plamen na minimum a přidejte zeleninu. Vařte 10 minut a následně přidejte i česnekově-zázvorovou pastu, kterou si připravíte rozmixováním zázvoru a česneku ve stejném poměru.
- Vařte dalších 5-10 minut, dokud zelenina nebude uvařená. Nakonec přidejte i sůl. Polévku můžete konzumovat takto nebo ji rozmixovat pomocí ručního mixéru. Vymačkejte ještě trochu limetkové šťávy a ozdobte dýňovými semínky. Hotovo!
Pokud je fazole stará, pak je lepší, pokud ji namočíte přes noc do vody, v opačném případě se bude vařit několik hodin. Do polévky také můžete přidat čerstvý zelený hrášek a okurku. Konzumujte ji 3x týdně. Vaše tělo bude čistší a vy se budete cítit konečně zdravěji!
Komentáře
Načítání...