Už ji více v obchodě nekoupíte! Domácí nutela je lehká pro přípravu a chutná skvěle.
Tuto domácí nutelu můžete použít do nádivek na dorty, k palačinkám či na snídani a nemusíte mít výčitky svědomí.
Nutela, kakaová pomazánka, které má problém odolat snad každý a je schopen ji vyjíst malou lžičkou i celou na jedno posezení. No snad i každý z vás už slyšel o tom jak je nezdravá a kolik cukru a oleje obsahuje. A proto co si připravíte doma, je nejlepší alternativou. Tuto domácí nutelu můžete použít do nádivek na dorty, k palačinkám či na snídani a nemusíte mít výčitky svědomí vůči svému tělu, že mu dávkujete umělé látky.
Ingredience:
- 2PL kakaového másla
- ½ šálku kakaového prášku
- 1 šálek třtinového cukru
- 300g lískových oříšků
- Voda
- Sůl
Postup:
- Začněte přípravou oříšků. Ty si očistěte upečením v troubě na 180 ° C okolo 10 minut, pozor aby nezůstaly celé černé.
- Po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby, kde je budete moci pořádně protřepat, abyste zbavili slupky.
- Premeľte jejich v rukou a postup opakujte několikrát. Povyberajte čisté oříšky, které použijete později.
- V jedné misce smíchejte všechny potřebné suroviny spolu s oříšky, použijte horkou vodu a přidejte i trochu vanilky.
- Takové mixování by měl zvládnout i klasický obyčejný mixér.
- Pokud však nechcete riskovat mixér, tak si předtím oříšky trochu popučte. }
- Připravenou sladkost odložte do lahviček a trvanlivost je měsíc, pokud vám vydrží tak dlouho. Mňam, máme hotovo!
Komentáře
Načítání...