in

Už ji více v obchodě nekoupíte! Domácí nutela je lehká pro přípravu a chutná skvěle.







Tuto domácí nutelu můžete použít do nádivek na dorty, k palačinkám či na snídani a nemusíte mít výčitky svědomí.

Nutela, kakaová pomazánka, které má problém odolat snad každý a je schopen ji vyjíst malou lžičkou i celou na jedno posezení. No snad i každý z vás už slyšel o tom jak je nezdravá a kolik cukru a oleje obsahuje. A proto co si připravíte doma, je nejlepší alternativou. Tuto domácí nutelu můžete použít do nádivek na dorty, k palačinkám či na snídani a nemusíte mít výčitky svědomí vůči svému tělu, že mu dávkujete umělé látky.

Ingredience:

  • 2PL kakaového másla 
  • ½ šálku kakaového prášku 
  • 1 šálek třtinového cukru 
  • 300g lískových oříšků 
  • Voda 
  • Sůl

Postup: 

  1. Začněte přípravou oříšků. Ty si očistěte upečením v troubě na 180 ° C okolo 10 minut, pozor aby nezůstaly celé černé. 
  2. Po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby, kde je budete moci pořádně protřepat, abyste zbavili slupky. 
  3. Premeľte jejich v rukou a postup opakujte několikrát. Povyberajte čisté oříšky, které použijete později.
  4. V jedné misce smíchejte všechny potřebné suroviny spolu s oříšky, použijte horkou vodu a přidejte i trochu vanilky. 
  5. Takové mixování by měl zvládnout i klasický obyčejný mixér. 
  6. Pokud však nechcete riskovat mixér, tak si předtím oříšky trochu popučte. } 
  7. Připravenou sladkost odložte do lahviček a trvanlivost je měsíc, pokud vám vydrží tak dlouho. Mňam, máme hotovo!

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Tato kombinace zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů, pokožky a to není všechno!

Tento přírodní nápoj nastartuje vaši štítnou žlázu a díky němu dokážete hubnout mnohem rychleji!