in

Nebezpečná bakterie v Albertu: Co se skrývá v masu? Nemáte toto maso doma?







Zaměstnanci Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalili přítomnost nebezpečné bakterie Salmonella enteritidis v masných výrobcích prodávaných v supermarketu Albert. Tato bakterie může vyvolat vážné zdravotní komplikace.

Vzorek, který byl odebrán 14. února, pocházel z kuřecích hřbetů určených pro polévku a byl nalezen v prodejně ve Velkém Týnci na Olomoucku. Tento konkrétní výrobek měl datum použitelnosti do 15. února 2024 a byl vyráběn firmou RABBIT Trhový Štěpánov, a. s.

Bakterie Salmonella enteritidis je známá jako příčina závažného onemocnění zvaného salmonelóza. Inkubační doba tohoto onemocnění se pohybuje mezi 12 hodinami až pěti dny. Mezi typické symptomy patří průjem, horečka a zvracení. U dětí a seniorů může salmonelóza vyvolat sepse, která může být i fatální.

Toto není první incident tohoto typu. V minulosti, konkrétně v listopadu loňského roku, inspektoři zaznamenali podobný problém v havířovském Albertu, kde byly kuřecí hřbety do polévky zápachem naznačující zkažení. Během inspekce byly též zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


První pohled na budoucí pražské nádraží: Fotografická ukázka nového projektu

Naděje a pokroky: Dvouletý Martínek a jeho boj o záchranu