in ,

Neobvyklý kvas z čekanky, který máte hotový raz dva a má extrémně přínosné účinky!







Né všichni jsme příznivci kvasů, ale domácí kvas se dá udělat už téměř ze všeho a je velmi přínosný pro vaše zdraví. Jedná se o osvěžující nápoj nejen na léto, ale i na zimní období. Vyrábí se z různých ingrediencí, které byste ani nečeli např: z kávy, břízy, řepy nebo dokonce i z rýže. Lidé zkouší různé kombinace, ale nejlépe se osvědčila čekanka. Výrobek má příjemnou ořechovou příchuť a aroma s mírnou hořko-kořeněnou chutí.

Proč je tak prospěšný?

Kvas z čekanky je bohatý na vitamíny, organické kyseliny, minerály a dokonale uhasí žízeň v horkém počasí. Vhodný je i v případě dysbakterióze, gastritidy s nízkou kyselostí a oslabení mužské síly. Jelikož jde o fermentovaný produkt, poskytuje neocenitelné výhody pro mikroflóru žaludku a střev.


Potřebujete:

  • 5 litrů vody
  • 1 čl kyseliny citronové
  • 1,5 čl sušeného droždí
  • 2 pl čekanky
  • 500 g cukru

Postup:

  1. Do hrnce s 5 litry studené vody přidejte všechny ingredience kromě sušeného droždí. Promíchejte, dejte na oheň a přiveďte k varu.

  2. Odstraňte hrnec z plamene a ujistěte se, že směs vychladne na přibližně 40 stupňů, aby se kvasinky nezničily. Naberte si trochu teplé tekutiny z hrnce do samostatné nádoby a rozpusťte v ní droždí, pak to nalijte zpět do hrnce.
  3. Důkladně promíchejte, přikryjte hrnec víkem a položte ho na teplé místo na 3-4 hodiny. Jakmile uvidíte na povrchu pěnu, kvas je připraven. Pokud není dostatek pěny, nechte hrnec na noc v teple.
  4. Nápoj nakonec rozlijte do lahví a dejte vychladit.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Jak odstranit žvýkačku z vlasů bez bolesti a námahy? Zde je nejjednodušší návod!

Kamarádka trpěla na obrovské bolesti nohou, kvůli kterým měla i problémy s chůzí. Poradila jsem jí tento trik a problémy okamžitě vymizely!