Nevyhazujte starší chléb! Překvapí vás tato dobrota, na které si pochutnáte s celou rodinou.
Už nikdy nebudete vyhazovat starší chléb do koše. V momentě, kdy ho dáte na pánev a přidáte pár věcí, máte chutné jídlo na stole. Ruku na srdce, co uděláte s tvrdším chlebem několika dnech? Krmení ptáčků je ušlechtilý čin, ale nejpravděpodobnější verze je, že ho vyhodíte do koše. Nabízíme vám recept, se kterým vyhazování chleba bude minulostí.
Stačí jen 30 minut, po kterých nasytíte celou rodinu. Říkáme tomu ekonomické stravování.
Ingredience:
- 700 gramů chleba
- 80 gramů parmezánu
- 50 mililitrů olivového oleje
- 10 kusů cherry rajčat
- 200 gramů mozzarelly
- dvě vejce
- 200 až 300 mililitrů mléka
- 150 gramů kuřecí šunky
- jednu lžičku oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Chléb si nakrájíme na malé kousky a vysypeme do hluboké misky. Přidáme k chlebu vajíčka, pepř a sůl.
- Sýr si nastrouháme na struhadle a přidáme do této chlebové směsi. Dáme si ohřát mléko, avšak nepřivádíme ho až k varu. Vylijeme ho do vytvořené směsi a důkladně ji promícháme.
- Vezmeme si pánev a potřeme ji rostlinným olejem. Chlebové těsto si rozdělíme na dvě části, přičemž 1. část položíme na pánev a rozmístíme ji po celém dně.
- Šunku si nakrájíme na plátky a umístíme ji na povrchu tohoto těsta. Rajčata nakrájíme a posypeme povrch těsta. Posypeme vše oreganem, polijeme olivovým olejem, ale také přidáme parmazán. Nakonec přikryjeme tenkými plátky mozzarely.
- Umístíme navrch i druhou část chlebového těsta. Postavíme si pánev na mírný oheň a smažíme dozlatova. Vezmeme si přikrývku a pánev přikryjeme. Opatrně koláč otočíme pomocí talíře na druhou stranu a vložíme jej zpět do pánve.
- Po upečení obou stran dozlatova je čas tento koláč servírovat. Tento slaný koláč můžeme podávat samostatně, ale i jako přílohu k polévkám, či masovým nákypů. Věříme, že každý z vás ocení vynalézavost tohoto receptu a bude se jím i inspirovat.
Komentáře
Načítání...