in ,

Tom Hanks řekl: „Jsem ženatý 31 let. Tyto rady věnuji každému muži, aby vám vztah vydržel co nejdéle „







Tom Hanks je příkladem muže oddaného rodině. Jeho vyvolená, herečka Rita Wilsonová, je od roku 1988 jeho druhou ženou, s níž je až dodnes. Bylo by zajímavé vědět, jak se mu daří chránit si svou rodinu. Možná, že jeho manželské zkušenosti budou užitečné i pro ty, kteří si právě budují svůj osobní život a hledají klíč ke štěstí.

Dělejte ústupky

Tom Hanks se stal ortodoxním křesťanem krátce předtím, než se oženil s Ritou Wilsonovou. Před setkáním se svou budoucí manželkou byl herec katolík. Když se však dozvěděl, jak důležité jsou pro ni otázky týkající se náboženství, obrátil se na její víru.

„Kvůli své ženě jsem také něco obětoval. Rita má řecké kořeny, vyznává pravoslavnou víru. Před tím, než jsme se vzali, jsem byl katolík, ale z úcty k nové rodině jsem konvertoval na víru, „říká Tom.


Dělat si radost i z maličkostí

Hanks je vášnivým cestovatelem. Navštívil téměř všechny kouty světa. Jeho žena ho často doprovází. Pokud se natáčení filmu koná v jiném městě, pár se ho pokusí navštívit spolu, ale ne vždy je to pravidlem.

Pokud to nejde, pak si manželé najdou způsob, jak jeden druhého potěší až pak manžel a manželka najdou způsob, jak se navzájem potěšit i ze dvou různých koutů světa.

Naše city jsou tak silné, že je pro mě těžké Ritu jen tak jednoznačně definovat. Je pro mě více než manželka, přítelkyně, matka, milenka. Nevím si svůj život bez ní představit. Často jí nechávám u telefonu nebo někde v kuchyni malé přání, kde její popřeji hezký den a podobně. Přání jí píšu na starožitných psacích strojích, které s oblibou sbírám – už jich mám více než sto, „říká herec.

„Také mám ve zvyku posílat Rite fotoreportáž z mého dne. Na svém telefonu fotím vše kolem mě, když není v mé blízkosti: co jím na oběd, s kým jsem se setkal, dokonce fotografie z natáčení. Myslím, že se jí to líbí. “

Najít si toho správného člověka, a nežít jen tak s kýmkoliv

„Mým tajemstvím šťastného manželství je v tom, že jsem si vzal tu správnou ženu. Mně se to poštěstilo s krásnou Ritou Wilsonovou. Jsem ten nejšťastnější člověk ze všech, „říká herec.

Považuje ji za nejlepší, protože ji miluje a zároveň si váží a respektuje svou volbu.


Vezměte si svou spřízněnou duši, ať už je jakákoliv

Chcete-li měnit svou manželku nebo manžela, znamená to, že je dostatečně nemilujete. Touha měnění plodí kritiku. A kritika se následně může přetavit do hádky. Je lepší se domluvit a udělat kompromis, než neustále ukončit rozhovor hádkou.

„Tato žena mě milovala i když jsem byl hubeným, ale i tehdy, když jsem měl několik kilo navíc. Milovala mě plešatého i vlasatého. Proto jsem šťastný člověk. „

Podpora je mimořádně důležitá

Pro ženu je velmi důležité, aby cítila, že je chráněna. Muž je spokojený, když cítí podporu. Když Tom Hanks získal svého prvního Oscara za nejlepšího herce ve filmu Philadelphia, při děkovné řeči řekl: „Stojím tu jen proto, že žena, se kterou jsem se podělil o svůj život, mi každý den ukazuje, co je to láska!“

Když Rite diagnostikovali rakovinu prsu, v důsledku čehož musela podstoupit mastektomii, Tom byl vždy při ní, aby ji podpořil. Možná i to byl důvod, proč se jim podařilo tuto nemoc společně překonat.


Není nutné spěchat se se svatbou

Cesty obou herců se spojily při natáčení filmu Dobrovolníci (Volunteers, roku 1985), ve kterém hráli zamilovaný pár.

V té době už byl 29-letý Tom Hanks ženatý a vychovával dvě děti. Otcem se stal poměrně brzy, bylo mu 21 let. I Rita měla svůj vlastní vztah, ale vzájemné sympatie se nedaly jen tak přehlížet.

O několik let později došlo k uzavření jejich manželství. Hanks věří, že rozhodnutí o uzavření prvního manželství bylo impulzivní, to druhé bylo vědomé a promyšlené. Neví, jak se stát moudrým manželem, ale ví, jak se stát milujícím manželem.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Doprava v Japonsku je jedna z nejlepších na světě. Tohle by mělo být i u nás!

Nepečené výborné proteinové tyčinky připravené za 10 minut!