in Vaření
Tento čokoládový dort bez vaření, bez pečení, který válcuje internet a zastíní i cheesecake
Ingredience
- 1 bal. máslových sušenek kakaových,
- 100 g másla
- 500 g nízkotučného tvarohu (používám ten v kyblíku z Lidlu)
- 250 ml smetany na šlehání
- 300 g čokolády (alespoň 50% kakaa)
Poleva:
- 140 ml smetany na šlehání
- 100 g čokolády
Postup:
- Sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo, směs rozmačkáme na dno dortové formy vystlané alobalem (pokud máte větší formu, budete potřebovat asi 1 a 1/2 balení sušenek, doporučuji sušenky pokapat rumem).
- V mikrovlnce (případně na parou) si rozpustíme čokoládu. V samostatné misce si tvaroh smícháme s tekutou smetanou na šlehání.
- Rozpuštěnou čokoládu necháme chvilku vychladnout (ne však úplně, musí být ještě teplá) a přimícháme ji do tvarohové hmoty. Krém nalijeme na sušenkový základ, uhladíme a už si připravíme jen polevu.
- Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme do smetany na šlehačky a v mikrovlnce nebo nad páru si rozpustíme. Dobře rozmícháme a nalijeme na vrch.
- Dáme vychladit a můžete si chytač chuťové buňky, pro milovníky čokolády je doslova svátek!