in Vaření
Plněné papriky s voňavou nádivkou
Ingredience:
- Masová nádivka:
- 500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Papriky:
- 6-8 ks paprik (barevných nebo zelených)
- Základ:
- 1 cibule
- sádlo
- vývar (hovězí nebo zeleninový)
Postup:
- Příprava nádivky: Cibuli nakrájíme najemno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V míse smícháme mleté maso s cibulí, slaninou, česnekem, solí a pepřem.
- Plnění paprik: Papriky omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou a vydlabeme semínka. Naplníme je připravenou masovou směsí.
- Příprava základu: Na dno pekáčku nakrájíme zbývající cibuli a odkrojky od paprik. Přidáme trochu sádla a papriky naskládáme na připravený základ.
- Pečení: Papriky podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45-60 minut. Během pečení papriky otáčíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Tipy na podávání:
- Plněné papriky podávejte s vařenými novými brambory, rýží nebo jen tak samotné.
- Můžete je doplnit rajčatovou omáčkou nebo zakysanou smetanou.
Dobrou chuť!
Komentáře
Načítání...