Originální palačinky z kynutého těsta: Netradiční receptura s níž jsou palačinky ještě jemnější a chutnější !
Kynuté palačinkové těsto má ještě jemnější texturu než tu tradiční. Je sice hustší a smažení trvá déle, ale výsledek stojí za to!
Potřebujeme:
250 g hladké mouky
5 dl mléka
15 g droždí
2 vejce
1 lžičku cukru
špetku soli
olej
Postup:
Rozdrobené droždí dejte do 1 dl mléka a rozmíchejte. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na hustý sníh. Do žloutků vmíchejte droždí v mléce, pak přidávejte zbytek mléka střídavě s moukou.
Nakonec jemně přimíchejte sníh z bílek v a nechte stát 15 minut. Na pánvi si zahřejte olej, těsto si rozdělte na části a tenké palačinky opékejte z obou stran asi 2 minuty, dokud nemají pěknou zlatohnědou barvu.Dobrou chuť.