in

Obalované a smažené cukety:







Ingredience:

  • 1 větší cuketa
  • Sůl
  • Hladká mouka
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Cuketu omyjte a nakrájejte na přibližně půl centimetru silná kolečka. Mladé cukety není třeba loupat.
  2. Nakrájená kolečka osolte z obou stran a nechte asi 15 minut odležet, aby pustila přebytečnou vodu.
  3. Připravte si trojobal: Do jednoho talíře nasypte mouku, do druhého rozklepněte a rozšlehejte vejce a do třetího nasypte strouhanku.
  4. Odleželá kolečka cukety osušte papírovou utěrkou.
  5. Každé kolečko obalte postupně v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
  6. V pánvi rozehřejte olej. Oleje by mělo být tolik, aby kolečka byla ponořená asi do poloviny.
  7. Obalená kolečka cukety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova.
  8. Usmažené cukety vyndejte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce, aby se odsál přebytečný tuk.

Tipy:

  • Cukety můžete dochutit například prolisovaným česnekem přidaným do vajec nebo bylinkami přidanými do strouhanky.
  • Pokud chcete mít cukety křupavější, můžete je před obalováním v trojobalu ještě jednou lehce osušit papírovou utěrkou.
  • Smažené cukety podávejte teplé, například s bramborovou kaší, tatarskou omáčkou nebo jen tak samotné.

Dobrou chuť!


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Tragédie na lanovce v Tatrách: Vyděšený pes skočil z velké výšky

Domácí koblihy s jahodovou marmeládou