in Vaření
Obalované a smažené cukety:
Ingredience:
- 1 větší cuketa
- Sůl
- Hladká mouka
- 2 vejce
- Strouhanka
- Olej na smažení
Postup:
- Cuketu omyjte a nakrájejte na přibližně půl centimetru silná kolečka. Mladé cukety není třeba loupat.
- Nakrájená kolečka osolte z obou stran a nechte asi 15 minut odležet, aby pustila přebytečnou vodu.
- Připravte si trojobal: Do jednoho talíře nasypte mouku, do druhého rozklepněte a rozšlehejte vejce a do třetího nasypte strouhanku.
- Odleželá kolečka cukety osušte papírovou utěrkou.
- Každé kolečko obalte postupně v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
- V pánvi rozehřejte olej. Oleje by mělo být tolik, aby kolečka byla ponořená asi do poloviny.
- Obalená kolečka cukety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova.
- Usmažené cukety vyndejte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce, aby se odsál přebytečný tuk.
Tipy:
- Cukety můžete dochutit například prolisovaným česnekem přidaným do vajec nebo bylinkami přidanými do strouhanky.
- Pokud chcete mít cukety křupavější, můžete je před obalováním v trojobalu ještě jednou lehce osušit papírovou utěrkou.
- Smažené cukety podávejte teplé, například s bramborovou kaší, tatarskou omáčkou nebo jen tak samotné.
Dobrou chuť!
Komentáře
Načítání...