Letní grilování prodraží peněženku: Maso, zelenina i olivový olej zdražily
Letošní grilovací sezóna bude pro Čechy dražší než ta loňská. Podle analýzy společnosti Česká distribuční zdražila většina oblíbených grilovacích surovin. Nejvíce se prodražil olivový olej, jehož cena vzrostla o více než 100 korun za litr.
Zdražení napříč sortimentem
Z 15 sledovaných položek zdražilo 10. Výrazně se zvýšily ceny masa:
- Kuřecí prsa: +37 Kč/kg
- Makrely: +37 Kč/kg
- Vepřová pečeně: +29 Kč/kg
- Hovězí maso do burgeru: +10 %
- Hovězí žebra: +6 %
- Špekáčky: +5 %
Zelenina také není ušetřena:
- Cuketa: +33 %
- Brambory: +25 %
- Paprika: +15 %
Slevy a výjimky
Průměrná sleva na sledované položky v akčních letácích dosahuje 24 %. Některé položky dokonce zlevnily, například bavorské klobásky (-19 %), vepřová krkovice (-17 %) a hermelín (-7 %).
Tipy pro úsporu
I přes zdražení si můžete letní grilování užít bez zbytečného zatížení rozpočtu. Využívejte akční nabídky, nakupujte sezónní zeleninu a nebojte se experimentovat s levnějšími druhy masa. Grilování nemusí být vždy jen o drahých steacích!
- Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném mořiOdvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
- Lečo podle mého gusta: rychlé, jednoduché a s rohlíkem k namáčeníI já jsem neodolala a pustila se do přípravy leča, i když není zrovna fotogenické. Důležité pro mě bylo, aby zelenina zůstala křupavá, slanina dodala šmrnc a omáčka byla řidší, ideální k namáčení rohlíku. Ingredience: Cibule Slanina Paprika Rajčata Vejce Sádlo Sůl, pepř Rohlík (nebo bramborová kaše) Postup: Na sádle jsem osmahla cibulku a slaninu […] Více
Zdroj: Blesk.cz
Komentáře
Načítání...