in

Lečo podle mého gusta: rychlé, jednoduché a s rohlíkem k namáčení







I já jsem neodolala a pustila se do přípravy leča, i když není zrovna fotogenické. Důležité pro mě bylo, aby zelenina zůstala křupavá, slanina dodala šmrnc a omáčka byla řidší, ideální k namáčení rohlíku.

Ingredience:

  • Cibule
  • Slanina
  • Paprika
  • Rajčata
  • Vejce
  • Sádlo
  • Sůl, pepř
  • Rohlík (nebo bramborová kaše)

Postup:

  1. Na sádle jsem osmahla cibulku a slaninu nakrájenou na kostičky.
  2. Přidala jsem papriku a nechala ji chvíli podusit ve vlastní šťávě.
  3. Nakonec jsem vmíchala nakrájená rajčata a nechala je krátce prohřát, aby zůstala pevná.
  4. Do směsi jsem opatrně klepla vejce, osolte a opepřila.
  5. Podávala jsem s čerstvým rohlíkem, který se báječně hodil k namáčení do řídké omáčky.

Tip:

  • Pokud vám zbyde lečo, můžete ho druhý den podávat s bramborovou kaší.

Přeji vám hezký večer a dobrou chuť!


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Rodinné záležitosti: Navigování polyamorního vztahu

Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři