Lečo podle mého gusta: rychlé, jednoduché a s rohlíkem k namáčení
I já jsem neodolala a pustila se do přípravy leča, i když není zrovna fotogenické. Důležité pro mě bylo, aby zelenina zůstala křupavá, slanina dodala šmrnc a omáčka byla řidší, ideální k namáčení rohlíku.
Ingredience:
- Cibule
- Slanina
- Paprika
- Rajčata
- Vejce
- Sádlo
- Sůl, pepř
- Rohlík (nebo bramborová kaše)
Postup:
- Na sádle jsem osmahla cibulku a slaninu nakrájenou na kostičky.
- Přidala jsem papriku a nechala ji chvíli podusit ve vlastní šťávě.
- Nakonec jsem vmíchala nakrájená rajčata a nechala je krátce prohřát, aby zůstala pevná.
- Do směsi jsem opatrně klepla vejce, osolte a opepřila.
- Podávala jsem s čerstvým rohlíkem, který se báječně hodil k namáčení do řídké omáčky.
Tip:
- Pokud vám zbyde lečo, můžete ho druhý den podávat s bramborovou kaší.
Přeji vám hezký večer a dobrou chuť!
Komentáře
Načítání...