in

Domácí koblihy s jahodovou marmeládou







Ingredience:

  • 520 g hladké mouky
  • 250 g vlažného mléka
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 50 g změklého másla
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g cukru krupice
  • Jahodová marmeláda
  • Olej na smažení
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Příprava těsta:
    • Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl a droždí.
    • Přilijeme vlažné mléko a rozšlehané vejce.
    • Nakonec přidáme změklé máslo.
    • Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.
    • Mísu přikryjeme utěrkou a necháme těsto na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (cca 1 hodina).
  2. Tvarování koblih:
    • Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce asi 1 cm.
    • Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrajujeme kolečka.
    • Kolečka přendáme na pomoučený plech a necháme ještě 30 minut kynout.
  3. Smažení koblih:
    • V hrnci rozehřejeme větší množství oleje na střední teplotu.
    • Koblihy smažíme z obou stran dozlatova.
    • Odsmažené koblihy necháme okapat na papírové utěrce.
  4. Plnění a zdobení:
    • Pomocí nože nebo špejle uděláme v horní části koblihy dírku.
    • Cukrářským sáčkem nebo lžičkou naplníme koblihy jahodovou marmeládou.
    • Nakonec koblihy pocukrujeme moučkovým cukrem.

Tipy:

  • Pro ještě nadýchanější koblihy můžete do těsta přidat lžíci rumu.
  • Místo jahodové marmelády můžete použít jinou oblíbenou náplň, například pudink, nutellu nebo šlehačku.
  • Koblihy podávejte ještě teplé, nejlépe s šálkem kávy nebo čaje.

Dobrou chuť!


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Obalované a smažené cukety:

Tadeáš Růžička v konfliktu: Vyhazov z gymu a spor s trenérem