in

Vepřové pečené na česneku s podlitím výpekem, podávané se zelím, smetanovým špenátem a domácími bramborovými knedlíky







Ingredience:

  • den předem uvařené brambory
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • hrubá mouka
  • 1 hrnek dětské krupice
  • 1 lžička solamylu
  • špetka soli
  • špetka kurkumy
  • máslo na potření

Postup:

Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zapracujeme do nich jedno vejce, žloutek, hrubou mouku, hrnek dětské krupice, lžičku solamylu, špetku soli a špetku kurkumy pro barvu a chuť. Vypracované těsto vaříme v osolené vodě, nadzvedneme ode dna a po vyplavání vaříme ještě pět minut. Uvařené knedlíky potřeme máslem pro extra jemnost.

Pečené vepřové maso s křupavou krustou:

Ingredience:

  • vepřové maso
  • kmín
  • sůl
  • prolisovaný česnek

Postup:

Vepřové maso posypeme kmínem, solí a potřeme prolisovaným česnekem. Pečeme přikryté zhruba půl hodiny, poté podlijeme a pečeme další dvě hodiny. Nakonec odkryjeme a dopékáme dozlatova asi půl hodiny.

Sladkokyselé zelí:

Ingredience:

  • zelí
  • sůl
  • cukr
  • 1 syrová brambora

Postup:

Zelí dusíme pod poklicí zhruba hodinu, osolíme, osladíme a zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou.

Smetanový špenát:

Ingredience:

  • cibule
  • slanina
  • špenát
  • prolisovaný česnek
  • sůl
  • smetana

Postup:

Na pánvi zesklovatíme cibulku se slaninou, přidáme špenát a dusíme doměkka. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a zakápneme smetanou.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Střelba v domově seniorů v chorvatském Daruvaru: Otřes české komunity a reakce českých představitelů

Nadýchané česnekovo-nivové uzlíky