Vepřové pečené na česneku s podlitím výpekem, podávané se zelím, smetanovým špenátem a domácími bramborovými knedlíky
Ingredience:
- den předem uvařené brambory
- 1 vejce
- 1 žloutek
- hrubá mouka
- 1 hrnek dětské krupice
- 1 lžička solamylu
- špetka soli
- špetka kurkumy
- máslo na potření
Postup:
Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zapracujeme do nich jedno vejce, žloutek, hrubou mouku, hrnek dětské krupice, lžičku solamylu, špetku soli a špetku kurkumy pro barvu a chuť. Vypracované těsto vaříme v osolené vodě, nadzvedneme ode dna a po vyplavání vaříme ještě pět minut. Uvařené knedlíky potřeme máslem pro extra jemnost.
Pečené vepřové maso s křupavou krustou:
Ingredience:
- vepřové maso
- kmín
- sůl
- prolisovaný česnek
Postup:
Vepřové maso posypeme kmínem, solí a potřeme prolisovaným česnekem. Pečeme přikryté zhruba půl hodiny, poté podlijeme a pečeme další dvě hodiny. Nakonec odkryjeme a dopékáme dozlatova asi půl hodiny.
Sladkokyselé zelí:
Ingredience:
- zelí
- sůl
- cukr
- 1 syrová brambora
Postup:
Zelí dusíme pod poklicí zhruba hodinu, osolíme, osladíme a zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou.
Smetanový špenát:
Ingredience:
- cibule
- slanina
- špenát
- prolisovaný česnek
- sůl
- smetana
Postup:
Na pánvi zesklovatíme cibulku se slaninou, přidáme špenát a dusíme doměkka. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a zakápneme smetanou.
Komentáře
Načítání...