in

Bramborová roláda se sýrem a kuřecí šunkou







Ingredience:

  • 3-4 velké syrové brambory
  • Strouhaný sýr (dle chuti)
  • Kuřecí šunka (nebo jiná uzenina)
  • Cibule
  • Sůl, pepř
  • Olej na smažení
  • Pečící papír

Postup:

  1. Příprava brambor: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (ideálně pomocí kráječe).
  2. První vrstva: Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme vrstvou strouhaného sýra. Na sýr naskládáme plátky brambor tak, aby se trochu překrývaly. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  3. Příprava náplně: Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme. Osolíme a opepříme dle chuti.
  4. Druhá vrstva: Vychladlé brambory posypeme vrstvou sýra, na něj rozložíme směs šunky a cibule z pánve a opět posypeme sýrem.
  5. Srolování a zapečení: Pomocí pečícího papíru opatrně srolujeme brambory do rolády. Roládu přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dopečeme na kůrčičku (gril) dozlatova.
  6. Podávání: Roládu podáváme teplou nebo studenou se špenátem nebo jinou oblíbenou přílohou.

Tipy:

  • Pro zajímavější chuť můžete přidat do náplně další ingredience, jako jsou například nakládané okurky, kukuřice, paprika nebo houby.
  • Roládu můžete podávat i s různými omáčkami, například smetanovou, rajčatovou nebo bylinkovou.
  • Pokud nemáte kráječ na brambory, můžete je nakrájet i ručně na co nejtenčí plátky.

Dobrou chuť!


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


David Pastrňák se žení!

Změny v přístupu Čechů k pivu: Trendy a statistiky