in

Krpálek neuspěl už v osmifinále! Japonce Tacuru Saitó ho vyřadil







Bohužel, Lukáš Krpálek další olympijskou medaili z Paříže nepřiveze. V osmifinále soutěže judistů nad 100 kilogramů ho porazil Japonec Tacuru Saitó na ippon, a Krpálek tak neobhájil svá předchozí dvě olympijská zlata.

Nadějný začátek turnaje

Třiatřicetiletý Krpálek zahájil olympijský turnaj v Paříži úspěšně. V prvním kole porazil Nizozemce Jelleho Snippeho ještě před vypršením časového limitu. Jeho cesta za třetím olympijským zlatem však skončila brzy.

Porážka od japonského obra

V dalším kole se Krpálek utkal s Japoncem Tacuru Saitó, který váží až 170 kilogramů. Souboj skončil po pouhých 91 sekundách, kdy Saitó Krpálka hodil na zem technikou uči mata. Krpálek tak nedosáhl na svůj sen o třetím olympijském zlatu v řadě.

Historie na olympijských hrách

Krpálek se poprvé představil na olympijských hrách v Londýně v roce 2012, kde v kategorii do 100 kg prohrál ve čtvrtfinále s Rusem Tagirem Chajbulajevem a následně v opravách s Nizozemcem Henkem Grolem. Jeho dnešní přemožitel Saitó, který nyní drží sérii dvanácti vítězství, je v žebříčku na šestém místě, zatímco Krpálek přijel do Paříže jako jedenáctý na světě.

Nepříznivý výsledek pro českou výpravu

Česká výprava judistů na hrách ve Francii bohužel neuspěla. Kromě Krpálka neprošly do dalších kol ani mistryně Evropy Renata Zachová v kategorii do 63 kilogramů a David Klammert v kategorii do 90 kilogramů. Oba vypadli už v prvním kole.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Český hrdina (†42) se utopil při záchraně dětí v rakouském jezeře Wolfgangsee

Tragická smrt gymnastky u Mladé Boleslavi: Jana v autě uhořela!