in

SMUTNÝSMUTNÝ WOWWOW

Je to opravdu žena? Italka jí rychle vzdala a plakala. Spor o boxerky trvá







Kontroverzní Postava v Ringu

Imán Chalífová, alžířská boxerka, která neprošla testy pohlaví kvůli zvýšené hladině testosteronu a mužským chromozomům XY, vyvolává na olympiádě v Paříži značné pozdvižení. Italská boxerka Angela Cariniová vzdala zápas s Chalífovou po pouhých 46 sekundách, když inkasovala tvrdý úder. Cariniová se slzami v očích shodila rukavice a na podání rukou nedošlo.

Diskvalifikace a Olympijská Účast

Ačkoli Chalífovou Mezinárodní boxerská asociace (IBA) nedávno diskvalifikovala, na olympiádě v Paříži startuje a vítězí. Po prvním zápase, kde její soupeřka Angela Carini vzdala po dvou ranách, postupuje Chalífová do druhého kola.

Reakce Cariniové

„Zápas jsem ukončila, protože po té druhé ráně jsem cítila silnou bolest nosu,“ uvedla Cariniová se slzami v očích. „Vyšla jsem z toho s hlavou vztyčenou a se zlomeným srdcem,“ dodala Italka. Cariniová se rozhodla zápasit navzdory obavám a jejímu odhodlání přidal podporu i její kouč.

Problémy s Testy

Chalífová byla diskvalifikována na loňském mistrovství světa kvůli výsledkům testů DNA, které ukázaly mužské chromozomy XY. To vedlo k vyloučení několika sportovců, kteří se pokusili oklamat systém. Chalífová se však na olympiádě v Paříži může účastnit, protože box na Hrách zastřešuje jiná organizace, Mezinárodní olympijský výbor (MOV).

Diskuze v Boxerské Komunitě

Účast Chalífové a dalších podobně testovaných sportovců vyvolala rozporuplné reakce. Americká trojnásobná olympijská vítězka v plavání Nancy Hogsheadová a Fiona Mcanenová, sportovní ředitelka britské společnosti Fair Play for Woman, upozorňují na zdravotní rizika pro ženské soupeřky. Argumentují, že mužský fenotyp umožňuje silnější údery, což představuje nebezpečí.

Odpověď MOV

Tiskový mluvčí MOV obhajuje postup organizace: „Všichni sportovci, kteří se boxerského turnaje účastní, souhlasili s podmínkami způsobilosti a všemi zdravotními regulemi v souladu se stanovami Paris 2024 Boxing Unit.“

Chalífová pokračuje na své cestě turnajem, zatímco debata o spravedlnosti a bezpečnosti v ženském boxu pokračuje.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


95% řidičů se splete. Kdo má v této situaci přednost?

Tragédie na lanovce v Tatrách: Vyděšený pes skočil z velké výšky