in

Plněné papriky s voňavou nádivkou







Ingredience:

  • Masová nádivka:
    • 500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
    • 1 cibule
    • 100 g slaniny
    • 2-3 stroužky česneku
    • sůl
    • pepř
  • Papriky:
    • 6-8 ks paprik (barevných nebo zelených)
  • Základ:
    • 1 cibule
    • sádlo
    • vývar (hovězí nebo zeleninový)

Postup:

  1. Příprava nádivky: Cibuli nakrájíme najemno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V míse smícháme mleté maso s cibulí, slaninou, česnekem, solí a pepřem.
  2. Plnění paprik: Papriky omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou a vydlabeme semínka. Naplníme je připravenou masovou směsí.
  3. Příprava základu: Na dno pekáčku nakrájíme zbývající cibuli a odkrojky od paprik. Přidáme trochu sádla a papriky naskládáme na připravený základ.
  4. Pečení: Papriky podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45-60 minut. Během pečení papriky otáčíme a podle potřeby podléváme vývarem.

Tipy na podávání:

  • Plněné papriky podávejte s vařenými novými brambory, rýží nebo jen tak samotné.
  • Můžete je doplnit rajčatovou omáčkou nebo zakysanou smetanou.

Dobrou chuť!


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Babiččina šťavnatá sekaná

Ewa Farna ohromila fanoušky na festivalu Štěrkovna Open Music