in

Margita (44) Bojuje s Rakovinou: „Nechci Odejít Tak Mladá!“







Margita Dohnalová (44) z Uherského Hradiště čelí životnímu boji. Před dvěma lety jí byla diagnostikována rakovina prsu. Přestože se zpočátku zdálo, že nemoc porazí, přišla tvrdá rána v podobě agresivní a chemorezistentní formy rakoviny. Nyní se dozvěděla, že konvenční léčba nezabírá a možnosti onkologie v Česku jsou vyčerpány. Naděje však stále žije, ale je drahá a nehrazená pojišťovnou.

Cesta za Léčbou

Margita, která založila kadeřnické studio a vedla aktivní život, se ocitla v zoufalé situaci. „Byl mi diagnostikován nádor v prsu a když jsem si myslela, že mám vyhráno, přišla rána v podobě nejagresivnější rakoviny. Mám za sebou dva roky náročné léčby – chemoterapie a imunoterapie,“ říká Margita. Lékaři jí však sdělili, že její onemocnění je chemorezistentní a že další léčba není možná.

Naděje na Klinikách v Brně, Rakousku a Švýcarsku

Margita však neztrácí víru. Obrátila se na specialisty v Brně, Rakousku a Švýcarsku. „Na klinice v Brně mi budou dělat laserovou terapii a vytvářet protinádorovou vakcínu z dendritických buněk. V Rakousku už podstupuji ozonovou terapii a ve Švýcarsku hypertermii – proceduru čištění krevní plazmy,“ popisuje Margita. Tyto terapie přinášejí naději, ale jsou velmi nákladné. Celkové náklady na léčbu se odhadují na 3,8 milionu korun.

Výzva k Pomoci

Margita je odhodlaná bojovat dál. „Svádím ten největší boj v životě. Důležité je mít sílu a věřit, ne jen sedět a vzdát to. Já prostě vím, že se vyléčím. Potřebuji ale na léčbu peníze, protože ji neproplácí pojišťovna,“ vysvětluje. Rodina a přátelé pro ni založili sbírku na platformě Donio, kde mohou lidé přispět a pomoci Margitě v jejím boji.

Pomozme Margitě

Margita Dohnalová potřebuje naši pomoc, aby mohla zvrátit nepřízeň osudu a být tu pro svou rodinu, zejména pro svou třináctiletou dceru Violetku. „Z celého srdce prosím, pomozte mi nepřízeň osudu zvrátit. Budu moc vděčná i za sebemenší příspěvek. Nechci tak mladá odejít,“ apeluje Margita.

Více informací a možnost přispět najdete na: www.donio.cz/pomozte-margite-v-boji-s-rakovinou.

Společně můžeme Margitě pomoci získat potřebné finance na léčbu a dát jí šanci na další život.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Zahájení OH v Paříži: Velkolepá podívaná s kontroverzním podtextem

Céline Dion na olympiádě v Paříži: Když hudba překonává nemoci