Babiččin jednoduchý máslový koláč s ovocem a drobenkou
Ingredience na těsto:
- 250 g másla (pokojové teploty)
- 200 g cukru (bílého, třtinového nebo vanilkového)
- 400 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)
Ingredience na drobenku:
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 100 g cukru (bílého, třtinového nebo vanilkového)
- 200 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)
Náplň:
- 500 g ovoce (borůvky, švestky, rybíz apod.)
Postup:
- Příprava těsta: V míse smícháme rukama všechny ingredience na těsto, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto na plech: Plech (cca 38 x 27 cm) vyložíme pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a vytvoříme okraje.
- Ovoce: Na těsto rozložíme ovoce.
- Drobenka: V míse smícháme všechny ingredience na drobenku a prsty vytvoříme drobenku. Posypeme jí ovoce na koláči.
- Pečení: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud koláč nezezlátne.
Tipy:
- Použijte jakékoliv sezónní ovoce, které máte rádi.
- Pokud chcete, můžete do těsta přidat trochu citronové kůry pro osvěžující chuť.
- Drobenku můžete připravit i s oříšky nebo kokosem.
Poznámka: Tento recept je inspirován humorným popisem babičky. Uvedené množství ingrediencí a teplota pečení jsou orientační a mohou se lišit v závislosti na vašich preferencích.
Komentáře
Načítání...