in

Babiččin jednoduchý máslový koláč s ovocem a drobenkou







Ingredience na těsto:

  • 250 g másla (pokojové teploty)
  • 200 g cukru (bílého, třtinového nebo vanilkového)
  • 400 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)

Ingredience na drobenku:

  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 100 g cukru (bílého, třtinového nebo vanilkového)
  • 200 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)

Náplň:

  • 500 g ovoce (borůvky, švestky, rybíz apod.)

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smícháme rukama všechny ingredience na těsto, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Těsto na plech: Plech (cca 38 x 27 cm) vyložíme pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a vytvoříme okraje.
  3. Ovoce: Na těsto rozložíme ovoce.
  4. Drobenka: V míse smícháme všechny ingredience na drobenku a prsty vytvoříme drobenku. Posypeme jí ovoce na koláči.
  5. Pečení: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud koláč nezezlátne.

Tipy:

  • Použijte jakékoliv sezónní ovoce, které máte rádi.
  • Pokud chcete, můžete do těsta přidat trochu citronové kůry pro osvěžující chuť.
  • Drobenku můžete připravit i s oříšky nebo kokosem.

Poznámka: Tento recept je inspirován humorným popisem babičky. Uvedené množství ingrediencí a teplota pečení jsou orientační a mohou se lišit v závislosti na vašich preferencích.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


MMA zápasník Tadeáš Růžička čelí obvinění z napadení na koupališti

Sobotní horoskop 27.7.2024