in

Výbuch a požár bytovky v Jičíně: Dva těžce zranění, jeden člověk nepřežil







V úterý po poledni došlo k vážnému neštěstí v jednom z bytových domů v jičínské Barákově ulici. Výbuch a následný požár si vyžádal život jednoho člověka a další dva byli těžce zraněni.

Zásah Integrovaného záchranného systému

Všechny složky Integrovaného záchranného systému byly na místě události. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů, které prováděly průzkum budovy a kontrolu okolních bytů. Dům byl preventivně odpojen od přívodu plynu.

Záchrana zraněných

Záchranáři transportovali dva zraněné do nemocnice letecky. Bohužel, jedna osoba zemřela na místě navzdory veškeré snaze záchranářů.

Hasební práce a vyšetřování

Požár nebyl okamžitě lokalizován, hasební zásah a průzkum uvnitř budovy pokračovaly. Hasiči otevírali okolní byty a snažili se dostat požár pod kontrolu. Kolem 13:30 mluvčí krajských hasičů Martina Götzová uvedla, že požár se stále nedaří plně uhasit a konstrukce budovy se rozebírají, aby se odhalila ohniska požáru.

Příčina požáru

Příčina požáru zatím nebyla stanovena. Vyšetřovatelé jsou na místě a provedou detailní ohledání požářiště, jakmile to bude možné. Svědci uvedli, že před požárem došlo k výbuchu, ale vyšetřovatelé se přiklánějí k tomu, že výbuch mohl být průvodním jevem požáru.

Evakuace a náhradní ubytování

Dům je nyní prázdný, byty byly zajištěny a město poskytlo náhradní ubytování pro obyvatele postiženého domu.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Novinky z pražské zoo: Narodilo se mládě velblouda, žirafí mládě poprvé venku

Střelba v domově seniorů v chorvatském Daruvaru: Otřes české komunity a reakce českých představitelů