in

Muslimský duchovní v Česku týral ženu a děti: Šikana ve vězení a smrt!







Muslimský duchovní a učitel koránu Sadám H. (†50) z Karlových Varů, původem z Jordánska, zemřel ve vězení, kde si měl odsedět 4,5 roku za týrání manželky a dětí. Sadám H. týral svou rodinu přes deset let, přičemž svou krutost omlouval vírou a zvyklostmi ze své rodné země.

Vězení a šikana

Sadám H. si stěžoval, že ve vězení trpí šikanou ze strany spoluvězňů i dozorců kvůli svému vzhledu, barvě pleti a náboženskému vyznání. Advokát Pavel Rusev uvedl, že imám měl obavy, že ve vězení zemře. Tyto obavy se naplnily, přičemž vězeňská služba příčinu smrti nekomentovala. Odsouzený zhubl za mřížemi přes 30 kilogramů a stěžoval si i na nedostatečnou zdravotní péči.

Kruté chování k rodině

Podle obžaloby Sadám H. urážel a fyzicky týral svou českou manželku, bil ji tyčí, svazoval ji a tahal za vlasy. Krutě se choval i ke čtyřem nezletilým dětem, které trestal vařečkou a nutil je stát na jedné noze u zdi s rukama nad hlavou. Své chování omlouval zvyklostmi ze své rodné země.

Rozsudek a reakce soudu

Soud označil chování Sadáma H. za naprosto neakceptovatelné a zdůraznil, že v České republice měl povinnost dodržovat místní zákony. Předsedkyně senátu uvedla, že muž projevil lítost pouze nad sebou, nikoliv nad svými činy.

Život po boku tyrana

Sadámova manželka přijala v roce 2012 islámskou víru a v soužití s ním pociťovala těžké příkoří, na které si zvykla do té míry, že by ve vztahu zůstala, kdyby mužovo chování vůči dětem nepřekročilo únosnou mez. Znalecký posudek uvedl, že Sadám H. vytvářel v rodině atmosféru strachu a nejistoty, což vedlo k tomu, že děti se bály jeden o druhého.

Sadám H. měl svůj trest odsedět dlouhou dobu, ale jeho smrt ukončila jeho pobyt ve vězení předčasně.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Známá trans aktivistka Lenka Králová přiznala: Krach manželství se ženou kvůli nevěře

Ceny v Chorvatsku: Turisté prchají kvůli drahotě