in

Tragická smrt 13letého chlapce ve Štramberku vyvolává otázky







Ve Štramberku na Novojičínsku došlo minulý týden k tragické události, při níž zemřel 13letý chlapec. Podle místních svědků měl chlapec spáchat sebevraždu skokem ze skály v lomu Kamenárka.

Policie případ vyšetřuje, ale zatím nezjistila cizí zavinění. „Vzhledem k věku poškozené osoby a pozůstalým nebudeme poskytovat více informací,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Mezi spolužáky a místními obyvateli se šíří různé spekulace o důvodech chlapcova činu. Někteří hovoří o nešťastné lásce, jiní o hádce v rodině.

Na místě tragédie vzniklo pietní místo s fotografiemi a vzkazy od kamarádů. Škola, kterou chlapec navštěvoval, vyvěsila černý prapor.

Psycholog Jan Kulhánek upozorňuje na důležitost všímat si změn v chování dětí a brát jejich starosti vážně. „Pokud dítě výrazně změní chování, nelze to házet jen na pubertu,“ říká Kulhánek.

V případě psychických potíží nebo jakéhokoliv trápení je možné se obrátit na odborníky například na Lince bezpečí 116 111.

Důležité kontakty:

  • Linka bezpečí: 116 111
  • Krizová linka pomoci: 123
  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Lečo podle mého gusta: rychlé, jednoduché a s rohlíkem k namáčení
    I já jsem neodolala a pustila se do přípravy leča, i když není zrovna fotogenické. Důležité pro mě bylo, aby zelenina zůstala křupavá, slanina dodala šmrnc a omáčka byla řidší, ideální k namáčení rohlíku. Ingredience: Cibule Slanina Paprika Rajčata Vejce Sádlo Sůl, pepř Rohlík (nebo bramborová kaše) Postup: Na sádle jsem osmahla cibulku a slaninu […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Hrdinská učitelka zachránila 25 žáků před zřícením stropu ve škole

Agáta Hanychová odhalila své milostné aféry se známými osobnostmi