in

Jak správně zalévat orchideje: Tipy profesionálního zahradníka pro krásné květy







Orchideje jsou nádherné rostliny, ale jejich pěstování vyžaduje specifickou péči. Jedním z nejdůležitějších aspektů je správné zalévání, které je v letních měsících obzvlášť klíčové.

Základní pravidla péče o orchideje

Orchideje milují čerstvý vzduch a přirozené světlo, ale přímé sluneční paprsky jim mohou škodit. V létě je proto důležité najít jim vhodné stanoviště a správně je zalévat.

Frekvence zalévání

Během teplého počasí stačí orchideje zalévat jednou za 7-10 dnů. Pokud používáte hnojiva, přidejte jednu sklenici vody navíc. Příliš časté zalévání může vést k hnilobě kořenů, proto je důležité najít správnou rovnováhu.

Metoda dvou květníků

Jednou za čas můžete orchidejím dopřát osvěžující koupel. Vložte květináč s orchidejí do větší nádoby s vodou na 20 minut a poté nechte přebytečnou vodu odtéct. Tato metoda pomůže pročistit půdu a zajistí, že orchidej přijme přesně tolik vody, kolik potřebuje.

Správná péče se odrazí na kráse květů

Dodržováním těchto jednoduchých tipů zajistíte, že vaše orchideje budou zdravé, krásné a odmění se vám nádhernými květy. Nezapomeňte, že každá rostlina je jedinečná a může mít mírně odlišné potřeby, proto je důležité pozorovat její reakce a přizpůsobit péči individuálně.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Eva Burešová v upnutých šatech přiznává: „Mám něco skrytého, co brzy vyjde najevo!“

VIDEO: Akupresura pro úlevu od žaludečních potíží: Stiskněte tento bod na zápěstí!