in

Daniela (16) opět bojuje s rakovinou: Touží po paruce jako Anička Slováčková







Místo radosti z prázdnin a závěrečného večírku devátých tříd se Daniela (16) z Ostravy opět potýká s návratem zákeřné rakoviny.

Náročný životní boj

Budoucí středoškolačka Danka žije v Ostravě se svou maminkou a bráškou. Tři roky zpět již jednou s vážnou chorobou bojovala a nyní čelí dalšímu kolu této náročné bitvy. Maminka je samoživitelka a musela opustit zaměstnání, aby se mohla plně věnovat péči o svou nemocnou dceru.

Návrat nemoci

„Věřte mi, že všichni tři mají co dělat. Už před třemi lety se museli kvůli nemoci stěhovat do nového prostředí, kde měla Danča problém zařadit se do nového školního kolektivu. Když se to po dvou letech konečně povedlo, nemoc se v plné síle vrátila,“ popisuje předsedkyně charitativního spolku Sára dětem, Martina Loskotová.

Místo večírku chemoterapie

Místo tance s kamarády na závěrečném večírku čeká Danielu další řada chemoterapií a prázdniny strávené v nemocnici. Pokud léčba proběhne úspěšně, měla by po prázdninách nastoupit do prvního ročníku jazykového gymnázia v Ostravě. Teď má Danielka jedno velké přání.

„Chtěla by paruku, ať je mezi novými spolužáky zase krásná. Vybrala si jednu tam, kde i Anička Slováčková, která také bojuje s rakovinou,“ říká Martina Loskotová. Paruka z kvalitních vlasů však stojí 20 tisíc korun. Spolek Sára dětem, který pomáhá malým onkologicky nemocným pacientům, se proto snaží vybrat potřebnou částku.

Anička Slováčková | Zdroj: Instagram

Jak pomoci

Spolek Sára dětem organizuje sbírku, aby mohli Danielce splnit její přání a pomoci jí se cítit mezi novými spolužáky co nejlépe. Více informací o sbírce naleznete na stránkách spolku.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Lečo podle mého gusta: rychlé, jednoduché a s rohlíkem k namáčení
    I já jsem neodolala a pustila se do přípravy leča, i když není zrovna fotogenické. Důležité pro mě bylo, aby zelenina zůstala křupavá, slanina dodala šmrnc a omáčka byla řidší, ideální k namáčení rohlíku. Ingredience: Cibule Slanina Paprika Rajčata Vejce Sádlo Sůl, pepř Rohlík (nebo bramborová kaše) Postup: Na sádle jsem osmahla cibulku a slaninu […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Zoufalá matka ohrozila synův život vstřikováním vody do žil

Šokující odhalení: Nárožný a syn společně v jednom byznysu! Co se stalo s jejich letitým konfliktem?