in

Tragédie v Chorvatsku: Otce zabitého chlapce propustili! Co řekl u výslechu na policii?!







Smrt devítiletého chlapce

Devítiletý chlapec zemřel ve středu 19. června při výbuchu na odpočívadle poblíž města Obrovac. Rodina se během cesty stavila na vojenském cvičišti Josip Markić u Obrovace, kde dítě sebralo výbušninu a odneslo ji do vozu. Chlapcův otec byl nejprve zadržen policií, ale následně propuštěn. Policie zadržela 46letého Čecha, který byl podezřelý ze závažného trestného činu ohrožení obecné bezpečnosti.

Výbušnina a výbuch

Podle informací zpravodajství Telegraf chlapec vynesl ze cvičiště protitankovou střelu a vzal ji do auta. S výbušným zařízením si později hrál a ono explodovalo. Při explozi také utrpěly těžká zranění dvě ženy, jednou z nich je i jeho matka, a jeden muž – chlapcův otec – lehké zranění. Otec tvrdí, že o střele vůbec nevěděl a nevšiml si, že syn z areálu něco odnáší.

Zdroj: HRVATSKI PLANINARSKI SAVEZ

Propuštění otce

„Otec mrtvého chlapce byl propuštěn kolem poledne,“ řekl Blesku mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Dodal, že chorvatské státní zastupitelství nyní bude věc řešit s českými úřady, případ plánují předat k šetření do Česka.

Reakce a bezpečnostní opatření

Chorvatské ministerstvo obrany a ozbrojené síly vyjádřily nad tragickou událostí nesmírnou lítost. Cvičiště Josip Markić je ohraničeno výstražnými tabulemi v chorvatštině i angličtině, protože se v oblasti nachází nevybuchlá munice. Areál je přesto běžně přístupný veřejnosti, pokud na něm neprobíhají cvičení. Armáda zdůrazňuje, že na bezpečnostní opatření je kladen velký důraz a o probíhajících cvičeních je veřejnost informována s předstihem.

Zdroj: RTL Danas

Otázky a další šetření

Otázky ohledně tragické události se ale přesto množí. Jak se chlapci podařilo dostat protitankovou střelu z cvičiště? Byly dodrženy všechny bezpečnostní protokoly? Zda je otec chlapce vinen za jeho smrt, nebo šlo o tragickou nehodu, bude muset rozhodnout až soud.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Lečo podle mého gusta: rychlé, jednoduché a s rohlíkem k namáčení
    I já jsem neodolala a pustila se do přípravy leča, i když není zrovna fotogenické. Důležité pro mě bylo, aby zelenina zůstala křupavá, slanina dodala šmrnc a omáčka byla řidší, ideální k namáčení rohlíku. Ingredience: Cibule Slanina Paprika Rajčata Vejce Sádlo Sůl, pepř Rohlík (nebo bramborová kaše) Postup: Na sádle jsem osmahla cibulku a slaninu […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Po společných chvilkách zase každý sám: Babiš frnkl k moři, Monika měla pré!

Podraz slavného kolegy! Šípovi nezbylo, než definitivně skončit