in

Přemek Podlaha: Významná osobnost české televizní scény a kutilství







Dnes by Přemek Podlaha oslavil 87. narozeniny. Byl jednou z nejvýraznějších osobností české televizní scény, známý především jako uznávaný kutilský odborník a moderátor. Jeho předčasná smrt ve věku 76 let zanechala hořkou pachuť kvůli okolnostem, za nichž zápasil se svou nemocí a odcházel ze života v osamění.

Život a kariéra Přemka Podlahy

Přemek Podlaha se narodil v roce 1935 a již od mládí projevoval výjimečný technický talent a nadšení pro kutilství. Svou kariéru postavil na schopnosti jednoduše a srozumitelně vysvětlit složité technické postupy. V 80. a 90. letech se stal populárním moderátorem pořadů zaměřených na domácí kutění, jako byly „Receptář prima nápadů“ a „Jak na to“. Tyto pořady si získaly obrovskou diváckou oblibu a Podlaha se stal ikonou českého televizního kutilství.

Tragický konec

Bohužel, poslední roky Podlahova života byly poznamenány vážnými zdravotními problémy, které se mu nepodařilo překonat. Nakonec podlehl rakovině ve věku 76 let. Jeho konec byl o to tragičtější, že své zdravotní problémy tajil a poslední dny života strávil v naprosté izolaci. Požádal svou manželku, aby ho ubytovala v hospicu pod falešným jménem „Jan Novák“, aby se vyhnul kontaktu s okolím, včetně svého syna Pavla.

Komplikovaný vztah se synem

Podlahův vztah se synem Pavlem byl velmi komplikovaný. Pavel si od otce napůjčoval miliony korun, které prohýřil v hazardu nebo neúspěšném podnikání. Když to Přemek zjistil, rozzlobil se a rozhodl se syna vydědit. Pavel na žádost otce podepsal dokument, kterým se vzdal svého podílu na Podlahově majetku, ale později toho litoval. Otec a syn se od té doby nikdy neviděli a nemohli se ani naposledy rozloučit.

Odkaz a dědictví

Přemek Podlaha, přestože zemřel v osamění, zanechal nezapomenutelný odkaz. Jeho pořady plné praktických rad a inspirací pro domácí kutily si pamatují miliony diváků. Podlahův příběh zároveň varuje před nebezpečím rodinných roztržek a jejich důsledky.

Přemek Podlaha bude navždy zapsán v srdcích těch, kteří díky jeho radám a inspiracím našli zalíbení v kutilství a domácích opravách.

  • Blýská se u Babiše a Moniky na lepší časy?
    Expremiér Andrej Babiš (69) a jeho manželka Monika (49), kteří letos oznámili svůj rozchod po třiceti letech manželství, se začali na veřejnosti objevovat stále častěji. Nedávno se společně zúčastnili několika významných akcí, jako je inaugurace slovenského prezidenta Petera Pellegriniho v Bratislavě, rodinná oslava narozenin jejich dcery Vivien, a také oslava na marocké ambasádě v Praze. […] Více
  • Český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková slaví zlatou medaili v mixu na olympiádě
    V Paříži se odehrála skutečná sportovní pohádka, když český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali zlatou medaili ve smíšené čtyřhře na olympijských hrách. V napínavém a dramatickém finále porazili čínský pár Čang Č‘-čen a Wang Sin-jü s výsledkem 6:2, 5:7, 10:8. Dramatický zápas a emotivní vítězství Finálový zápas byl napínavý až do posledního okamžiku, […] Více

Zdroj: ProSvět


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Nemocná princezna Kate zveřejnila nové foto: Promluvila o léčbě a popsala i těžké dny

Lucie Vondráčková čelí kritice kvůli své roli v seriálu Ulice