in

Definitivní konec Jaromíra Soukupa v televizi: Přišel o TV Barrandov







Jaromír Soukup, známý český podnikatel a mediální magnát, definitivně ztratil kontrolu nad televizí Barrandov. Zkušený obchodník s pohledávkami Jan Čermák ovládl klíčovou firmu Soukupa a stal se novým významným hráčem na českém mediálním trhu. Tuto informaci přinesl Deník N, který uvedl, že celá transakce byla naplánována již od podzimu loňského roku.

Odvolání z představenstva

Valná hromada společnosti Barrandov Televizní Studio, která provozuje televizi Barrandov, odvolala Jaromíra Soukupa z představenstva. Podnikatel Čermák tímto krokem odstranil Soukupa z poslední stěžejní pozice, z níž mohl mít alespoň částečný vliv na chod TV Barrandov. Tento krok znamenal pro Soukupa ztrátu publicity a participace na veřejném dění.

Plné ovládnutí televize

Definitivním krokem k plnému ovládnutí televize Barrandov bylo jednání valné hromady, která se konala před měsícem, ale zápis z jejího jednání byl zveřejněn teprve nyní. Čermák, který zasedání předsedal, odvolal Soukupa s pomocí spřáteleného fondu IFIS z pozice jediného člena představenstva a dosadil sám sebe.

V dozorčí radě skončila Soukupova pravá ruka, bývalá provozní ředitelka mediální agentury Médea, Jitka Věková. Nahradila ji Čermákova manažerka Andrea Geyer, která nyní stojí v čele vydavatelství Empresa Media, agentury Médea a TV Barrandov.

Čermákova vyjádření

„Nemám pocit satisfakce, jsem unavený. Byl to složitý a dlouhý proces a vím, že nás čeká ještě minimálně rok tvrdé práce,“ svěřil se Čermák Deníku N krátce po ovládnutí televize Barrandov. Dodal, že hledání konfliktu mezi partnery by bylo marné, protože většina věcí zůstává interními záležitostmi.

Finanční situace

Čermák již od podzimu loňského roku vlastnil v Emprese poloviční podíl a zajišťoval provozní financování televize. Pro ČTK dříve uvedl, že skupinu čeká reorganizace, stabilizace a ozdravení hodnotných aktiv.

Barrandov Televizní Studio získalo na konci letošního února tříměsíční ochranu před věřiteli, kterým v té době dlužilo 991 milionů korun. Následně v březnu soud schválil moratorium i pro firmu Media Master, která zajišťuje reklamu pro programy televize Barrandov.

Programy a publikace

Barrandov Televizní Studio v současnosti vysílá televizní programy TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov, které měly v dubnu podíl na sledovanosti 2,2 % mezi diváky staršími 15 let. Empresa Media vedle provozu Barrandov TS vydává časopisy Týden, Sedmička, Interview a Instinkt.

  • Blýská se u Babiše a Moniky na lepší časy?
    Expremiér Andrej Babiš (69) a jeho manželka Monika (49), kteří letos oznámili svůj rozchod po třiceti letech manželství, se začali na veřejnosti objevovat stále častěji. Nedávno se společně zúčastnili několika významných akcí, jako je inaugurace slovenského prezidenta Petera Pellegriniho v Bratislavě, rodinná oslava narozenin jejich dcery Vivien, a také oslava na marocké ambasádě v Praze. […] Více
  • Český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková slaví zlatou medaili v mixu na olympiádě
    V Paříži se odehrála skutečná sportovní pohádka, když český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali zlatou medaili ve smíšené čtyřhře na olympijských hrách. V napínavém a dramatickém finále porazili čínský pár Čang Č‘-čen a Wang Sin-jü s výsledkem 6:2, 5:7, 10:8. Dramatický zápas a emotivní vítězství Finálový zápas byl napínavý až do posledního okamžiku, […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Českou zpěvačku Victorii (†40) zabil manžel: První vyjádření rodiny

„Děkujeme, paní prezidentko,“ Habera, Halík či sestry Vášáryovy se na Hradě loučili s Čaputovou