in

Nehoda v Oregonu: Pes hrdina zachránil svého páníčka







Stržená jízda a noční drama

Brandon Garrett, dvaašedesátiletý muž, zažil nehodu, která mu málem stála život. Při jízdě po lesní silnici v americkém Oregonu nezvládl řízení a jeho auto sjelo ze silnice, převrátilo se a skončilo ve strmé roklině. Zraněný Garrett musel přečkat noc v silném dešti, zatímco jeho čtyři psi zůstali s ním.

Hrdinský útěk za pomocí

Jedním ze psů byl whippet jménem Blue, který se vydal na dlouhou cestu za pomocí. Pes uběhl více než šest kilometrů do tábořiště, kde měl Garrett naplánované setkání s rodinou a přáteli. Blue zde upoutal pozornost a spustil pátrání po svém pánovi.

Rodina a přátelé na stopě

Garrettův bratr Tyree popsal situaci: „Brandon měl zpoždění a všichni jsme začínali být nervózní. Když Blue přiběhl bez něj, se střepem v čenichu, věděli jsme, že je něco špatně.“ Rodina a přátelé začali okamžitě pátrat v lesnaté oblasti ve východním Oregonu, kde hustě pršelo a byla zima.

Zdroj: ČTK

Záchrana na poslední chvíli

Pátrání bylo úspěšné až následujícího rána. Tyree uviděl bratrovo auto ležící na boku a volal jeho jméno, ale žádná odpověď nepřicházela. „To už se mi skoro zastavilo srdce a říkal jsem si, že tohle brácha nejspíš nepřežil,“ vzpomíná Tyree. Naštěstí se Brandon ozval a šerif Travis Ash s týmem záchranářů ho našli a poskytli první pomoc.

Vytáhnutí ze strže

Dobrovolní hasiči a pracovníci lesní správy museli prořezat cestu pro záchranáře, kteří Garretta pomocí lan vytáhli z rokle. Následně byl přepraven do nemocnice s naštípnutým kotníkem a četnými modřinami. Psi, kteří nehodu také přežili, byli zraněni – jeden musel podstoupit operaci kvůli zlomené kyčli a další měl zlomenou nohu.

Pes hrdina

Blue, pes, který přivedl pomoc, byl široce oslavován jako hrdina. Lidé na sociálních sítích zahrnuli chválou za jeho odvahu, rychlost a vynikající paměť. „Všichni čtyři psi jsou hrdinové, ale Blue zvládl něco neuvěřitelného,“ uvedl jeden z komentujících podle CBS News.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Ukrajinský útok na Krymu: Potopení ruské ponorky a další škody
    Aktualizováno – 4. srpna 2024 ● 16:31 Ukrajinská armáda podnikla rozsáhlý útok na Ruskem okupovaný Krym, který vedl k potopení ruské ponorky třídy Kilo, Rostov na Donu. Tato ponorka, oceněná na 275 milionů liber (přibližně 8,18 miliardy Kč), byla schopna odpalovat střely Kalibr. Podle ukrajinského generálního štábu byla ponorka zasažena smrtícími raketami ATACMS, vyrobenými v […] Více

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Patricie Pagáčová hlásí návrat do seriálu Ulice po pěti letech

Uhodnete název známých filmů podle záběru?