in

SMUTNÝSMUTNÝ ROZTOMILÝROZTOMILÝ UŽITEČNÝUŽITEČNÝ WOWWOW VTIPNÝVTIPNÝ SKVĚLÝ!SKVĚLÝ!

Primář pardubické interny bojuje s nádorem mozku: Potřebuje finanční pomoc







Primář Petr Vyhnálek čelí vážné nemoci

Primář interního oddělení Pardubické nemocnice, Petr Vyhnálek, se potýká s nádorem na mozku v pokročilém stádiu. Podstupuje chemoterapie a speciální léčbu v zahraničí, kterou pojišťovna nehradí. Finanční prostředky na léčbu se mu rychle tenčí.

Podpora od bývalého kolegy

Záchranář Marek Dvořák začínal svou kariéru na pardubické interně pod vedením Petra Vyhnálka. Vzpomíná na něj jako na přísného, ale skvělého lékaře. „Mohutná postava, hluboký hlas, chlap od rány, který nikdy nechodil kolem horké kaše a opravdu s ničím se nemazal,“ popsal Dvořák svého nadřízeného.

Přísný, ale spravedlivý

Dvořák si vzpomíná na mnoho momentů, kdy na něj byl primář Vyhnálek velmi přísný. „Když na mě jednou přišla stížnost od pacientky, nechal mě ji přečíst nahlas na hlášení před všemi lékaři a řekl mi, že jsem nemehlo,“ vzpomíná Dvořák. Přesto se ho primář před pacientkou i vedením nemocnice zastal a pochválil jeho svědomitost a schopnosti.

Strach z výpovědi

Když se Dvořák rozhodl odejít z interny na záchranku, měl obavy z reakce primáře Vyhnálka. „14 dní jsem kvůli tomu nespal,“ přiznává. Nakonec se jeho strach ukázal být zbytečný. „Hele mladej, vždyť já vím že seš magor přes houkačky, tady bys nebyl šťastnej, věděl jsem celou dobu, že tahle chvíle přijde,“ vzpomíná na Vyhnálkova slova při podání výpovědi. Primář mu popřál hodně štěstí a podal ruku.

Volání o pomoc

„Nedávno mi volal primář Vyhnálek. Nezvykle tichý, roztřesený hlas. ‚Marku, asi bych potřeboval pomoct.‘ Tuhle větu jsem od něj nikdy neslyšel,“ popisuje Dvořák. Primář mu sdělil, že se léčí s pokročilým nádorem na mozku a že potřebuje finanční pomoc na speciální léčbu v zahraničí, která stojí půl milionu měsíčně.

Výzva k pomoci

Marek Dvořák nyní prosí o pomoc pro nemocného kolegu. Přispět lze na transparentní účet Nadačního fondu Úsměv nejen pro Kryštofa, který pomáhá onkologicky nemocným pacientům. „Pan Vyhnálek roky pomáhal druhým, nyní potřebuje pomoci on sám,“ dodává Dvořák.

Jak přispět

Každý, kdo by chtěl pomoci Petru Vyhnálkovi, může přispět na účet Nadačního fondu Úsměv nejen pro Kryštofa. Pomozme člověku, který svůj život zasvětil péči o druhé, aby mohl bojovat s vážnou nemocí.

  • Blýská se u Babiše a Moniky na lepší časy?
    Expremiér Andrej Babiš (69) a jeho manželka Monika (49), kteří letos oznámili svůj rozchod po třiceti letech manželství, se začali na veřejnosti objevovat stále častěji. Nedávno se společně zúčastnili několika významných akcí, jako je inaugurace slovenského prezidenta Petera Pellegriniho v Bratislavě, rodinná oslava narozenin jejich dcery Vivien, a také oslava na marocké ambasádě v Praze. […] Více
  • Český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková slaví zlatou medaili v mixu na olympiádě
    V Paříži se odehrála skutečná sportovní pohádka, když český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali zlatou medaili ve smíšené čtyřhře na olympijských hrách. V napínavém a dramatickém finále porazili čínský pár Čang Č‘-čen a Wang Sin-jü s výsledkem 6:2, 5:7, 10:8. Dramatický zápas a emotivní vítězství Finálový zápas byl napínavý až do posledního okamžiku, […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Polsko posiluje ochranu východní hranice: Příprava na Ruskou hrozbu

Muž týral partnerku: Držel ji ve sklepě a krmil kočičími granulemi