in

Tragédie na závodech Truck Trial: Chlapeček (†3) zemřel pod koly nákladního vozu







Kladenský soud v úterý rozhodl v kauze tragické smrti tříletého chlapce, který zemřel během závodů nákladních vozů v Černuci na Kladensku. Strýc dítěte a pořadatel závodů byli odsouzeni k podmíněným trestům za usmrcení z nedbalosti.

Detaily nehody

Během mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, známém jako Truck Trial, došlo k tragické nehodě, při níž tříletý chlapeček vběhl pod kola nákladního vozu a na místě zemřel. Nehoda se stala při přejezdu vozu mezi sekcemi závodní trasy.

Rozsudek soudu

Podle zatím nepravomocného rozsudku obdržel strýc dítěte trest 12 měsíců s odkladem na 24 měsíců, zatímco pořadatel akce Bohumil B. dostal trest 16 měsíců s odkladem na 30 měsíců. Soud zprostil viny řidiče vozu a tetu dítěte.

Náhrada škody

Soud také nařídil odsouzeným nahradit škodu rodičům a sestře zemřelého dítěte. Každému z rodičů mají odsouzení zaplatit přes 900 000 korun a sestře 750 000 korun.

Odůvodnění soudu

Soudce Štěpán Jirounek uvedl, že pořadatelé nedostáli potřebné míry opatrnosti a obezřetnosti. Návštěvníci akce měli být průběžně informováni o možných rizicích, zejména v situacích, kdy docházelo k bezprostřednímu míjení chodců a závodních vozidel. Pořadatelé mohli také zvýšit počet pořadatelů, zejména v nepřehledných místech, nebo zajistit doprovod vozidel při přejezdech mezi sekcemi.

Odpovědnost strýce a tety

Soudce konstatoval, že strýc a teta měli přijmout opatření, aby byl chlapec pod neustálou kontrolou. Strýc měl podle soudu dodržet potřebnou míru opatrnosti a držet chlapce za ruku. Teta se ve chvíli nehody starala o jinou nezletilou neteř a situaci nemohla ovlivnit.

Tragický okamžik

Tragédie se stala 30. dubna 2022, kdy chlapeček vběhl přímo pod vůz, který přejížděl mezi sekcemi. Přestože se držel u svého strýce, před nehodou udělal několik kroků přímo k autu a následně byl přejíždějícím vozidlem smrtelně zraněn.

Tento případ poukazuje na nutnost zvýšené bezpečnosti a informovanosti na akcích s vysokým rizikem, aby se podobné tragédie v budoucnu neopakovaly.

  • Blýská se u Babiše a Moniky na lepší časy?
    Expremiér Andrej Babiš (69) a jeho manželka Monika (49), kteří letos oznámili svůj rozchod po třiceti letech manželství, se začali na veřejnosti objevovat stále častěji. Nedávno se společně zúčastnili několika významných akcí, jako je inaugurace slovenského prezidenta Petera Pellegriniho v Bratislavě, rodinná oslava narozenin jejich dcery Vivien, a také oslava na marocké ambasádě v Praze. […] Více
  • Český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková slaví zlatou medaili v mixu na olympiádě
    V Paříži se odehrála skutečná sportovní pohádka, když český pár Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali zlatou medaili ve smíšené čtyřhře na olympijských hrách. V napínavém a dramatickém finále porazili čínský pár Čang Č‘-čen a Wang Sin-jü s výsledkem 6:2, 5:7, 10:8. Dramatický zápas a emotivní vítězství Finálový zápas byl napínavý až do posledního okamžiku, […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Zemřela tlumočnice Naďa Hynková Dingová (†49): Nákladná léčba nepomohla

Vančurová se nerozloučila s přítelem Harapesem (†77): Strach jí zabránil přijít na pohřeb