in

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) čelí výhrůžkám a nenávistným vzkazům







Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se setkává s množstvím výhrůžných a nenávistných vzkazů. Ty podle ní bohužel zasahují i její rodinu. „Jsou často velmi nepříjemné a osobní a zatahují do toho ty, kteří si politiku sami pro sebe nevybrali, ale jsou našimi blízkými. Jsme na to do určité míry zvyklí, což je nutnost, ale na druhou stranu si i tak často uvědomujeme, jak je to smutné, že k takovým nenávistným útokům dochází,“ řekla v pořadu eXtra Host.

Útoky na Pekarovou poškozují i její rodinu

S urážkami, nenávistnými vzkazy i výhrůžkami se musí během své práce potýkat předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). O tom, jak jí to ovlivňuje život, promluvila v pořadu eXtra Host. „Tak příjemné to určitě není nikomu a já myslím, že to nepatří do politického souboje. Ten má být zaměřen na myšlenky, názory, postoje, program a ne na osobní osočování nebo útoky ad hominem,“ řekla Pekarová.

Útoky se přitom dotýkají i jejích blízkých. „Jsou často velmi nepříjemné a osobní a zatahují do toho ty, kteří si politiku sami pro sebe nevybrali, ale jsou našimi blízkými. Jsme na to do určité míry zvyklí, což je nutnost, ale na druhou stranu si i tak často uvědomujeme, jak je to smutné, že k takovým nenávistným útokům dochází,“ pokračovala politička.

Mohlo by vás zajímat: Fiala hovořil o daních, vyšších odvodech pro bezdětné a výpovědích bez udání důvodu

Výhrůžky a fyzické útoky

Zároveň varovala před tím, že se verbální útoky zhmotní do reálného světa. „Vidíme, když došel útok na premiéra Fica, že někdy z té verbální roviny se to bohužel přetaví do té, která je v tom fyzickém světě, a ta slova se přetaví v činy a to je nebezpečí, které vnímám celou dobu a před kterým vždycky varuji,“ řekla.

Je přirozené, že máme rozdílné názory a zastupujeme rozdílné voliče, ale to nesmí přerůstat do fyzického útoku a ten verbální útok tomu častokrát předchází. Na začátku velkých konfliktů bývají slova a nenávist, která je jimi vyjadřována, a určitá netolerance. My bychom měli být schopní si stát za svým, ale respektovat druhý názor a tolerovat jej. Vášně bychom neměli rozproudit ještě víc, ale tlumit je,“ myslí si Pekarová Adamová.

Výhrůžky řeší s policií

Výhrůžky pak Pekarová řeší s policií na denní bázi. „Opakovaně, to řešíme prakticky pořád. Bohužel to patří také k takové rutině. Mrzí mě, že to tak vyznívá, že to beru na lehkou váhu. Zkrátka jestliže to není jenom vyjádření nesouhlasu a je to výhrůžka, tak samozřejmě ty výhrůžky už musí řešit policie a mně i z hlediska daňových poplatníků je líto, kolik to stojí. Nevím, jestli si to autoři výhrůžek uvědomují, ale celkem hodně tím zaměstnávají policii a třeba by se na to mohli podívat alespoň z tohoto úhlu pohledu, ale nejsem úplně naivní, abych to očekávala,“ vysvětlila šéfka Sněmovny.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Ukrajinský útok na Krymu: Potopení ruské ponorky a další škody
    Aktualizováno – 4. srpna 2024 ● 16:31 Ukrajinská armáda podnikla rozsáhlý útok na Ruskem okupovaný Krym, který vedl k potopení ruské ponorky třídy Kilo, Rostov na Donu. Tato ponorka, oceněná na 275 milionů liber (přibližně 8,18 miliardy Kč), byla schopna odpalovat střely Kalibr. Podle ukrajinského generálního štábu byla ponorka zasažena smrtícími raketami ATACMS, vyrobenými v […] Více

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Během zápasu si Gudy našel nového kamaráda. Kapitán Američanů ho měl plné zuby.

Neuvěřitelný obrat českého hokejového týmu. Švédi si odvezli výprask a jdeme do finále!