in

Herec Jan Kačer (†87) zemřel. Z nemocnice odešel na vlastní žádost.







Herec Jan Kačer (†87), známý český divadelní režisér a herec, zemřel po boji se zápalem plic. Před několika týdny se léčil v motolské nemocnici, ale na vlastní žádost ji předčasně opustil, aby mohl strávit poslední chvíle doma. „Dobré to ještě není,“ svěřil Blesku herec a režisér pět dní před svým skonem.

I přes přání lékařů, aby zůstal v nemocnici, se rozhodl podepsat reverz a odešel domů, kde jeho zdravotní stav nadále monitorovala zdravotní sestra. „Zlepšilo se to,“ ujišťoval Blesk jeho kamarád, režisér Vlastimil Venclík (81). „Už jsem mu říkal do telefonu, že má obdivuhodnou vůli, čemuž se on brání,“ dodal Venclík, který měl s Kačerem už dlouho pořad Čtené divadlo.

Kačer, který měl v minulosti potíže s chůzí kvůli neuropatii, v roce 2022 podstoupil operaci na výměnu srdeční chlopně a trpěl cirhózou jater, přestože nikdy nebyl pijákem. „Dobré to ještě není. Právě tady mám zdravotní sestru,“ svěřil se 20. května Blesku sám Kačer.

Kačer byl vdovcem po herečce Nině Divíškové (†84), která zemřela v roce 2021 po dlouhém boji s Alzheimerovou chorobou. Spolu vychovali tři dcery a byli manželi přes padesát let. Jeho dcera Adéla Kubačáková potvrdila, že Jan Kačer zemřel v pátek 24. května 2024.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Ukrajinský útok na Krymu: Potopení ruské ponorky a další škody
    Aktualizováno – 4. srpna 2024 ● 16:31 Ukrajinská armáda podnikla rozsáhlý útok na Ruskem okupovaný Krym, který vedl k potopení ruské ponorky třídy Kilo, Rostov na Donu. Tato ponorka, oceněná na 275 milionů liber (přibližně 8,18 miliardy Kč), byla schopna odpalovat střely Kalibr. Podle ukrajinského generálního štábu byla ponorka zasažena smrtícími raketami ATACMS, vyrobenými v […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Voráček v komentátorském křesle září: Podívejte se na nejlepší hlášky ze šampionátu

Během zápasu si Gudy našel nového kamaráda. Kapitán Američanů ho měl plné zuby.