in

Nečekaný příchod trojčat změnil rodině život: Jak se rodiče vyrovnávají s novou situací







Příchod trojčat Adámka, Štěpánka a Davídka byl pro rodinu Milešikových obrovským překvapením. Původně očekávali jedno miminko, ale když se v 11. týdnu těhotenství dozvěděli, že se jedná o trojčata, zažili šok. „Nikdo z nás nečekal, že by tam bylo víc než jedno miminko,“ popsala maminka Ruža první pocity.

Přípravy na příchod trojčat

S příchodem trojčat nastaly pro rodinu výrazné změny. Místo přípravy na jedno dítě museli rodiče rychle zajistit veškeré potřeby pro tři novorozence – od oblečení až po postýlky. Navíc bylo jasné, že se budou muset přestěhovat z pronajatého bytu 2+1 do většího a pořídit větší auto, které by pojmulo všechny členy rodiny.

Zdroj: Donio

Mohlo by vás zajímat: Jan Punčochář překvapil fanoušky svou úžasnou proměnou

Nešťastná koupě auta

Bohužel, koupě auta se pro rodinu ukázala být velkým problémem. „Koupili jsme auto, které vypadalo v pořádku. Po projetí jsme se rozhodli ho vzít, ale nedojeli jsme s ním ani domů. Auto se zastavilo a už nerozjelo. Majitel nezvedal telefon a my přišli o peníze,“ posteskla si novopečená maminka.

Předčasný porod

O několik týdnů později začala Ruža pociťovat bolesti a kontrakce. Trojčata se rozhodla přijít na svět dříve. „Upřímně jsem se strašně bála. Na sále bylo plno lidí, protože jednovaječná trojčata se tam nerodí často, ale nálada byla skvělá a všichni byli úžasní,“ vzpomínala Ruža na porod.

Radosti i starosti s péčí o předčasně narozené děti

Adámek, Štěpánek a Davídek přinesli rodině obrovskou radost, zejména jejich čtyřletému bráškovi. Nicméně, kvůli předčasnému narození, musí rodina často jezdit na lékařské kontroly, což znamená dlouhé cesty, které současné auto nezvládá. „Je nás šest a nemáme možnost se vejít do auta. Musíme často dávat čtyřletého syna na hlídání k babičce, která je ve starobním důchodu a má zdravotní problémy,“ vysvětlila maminka.

Zdroj: Donio

Sbírka na pomoc

Rodina se proto rozhodla požádat veřejnost o pomoc prostřednictvím sbírky na platformě Donio. Vybrané peníze chtějí použít na pořízení nového vozu, který by vyhovoval jejich potřebám, a také na nákup plen a mléka pro trojčata.

Výzva k pomoci

Rodiče Milešikovi doufají, že se jim podaří získat dostatek prostředků na to, aby mohli zajistit vše potřebné pro své čtyři děti a přizpůsobit svůj život nové situaci. Podpora veřejnosti by pro ně znamenala nejen finanční pomoc, ale i ulehčení v náročné péči o novorozence a zlepšení kvality jejich života.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Ukrajinský útok na Krymu: Potopení ruské ponorky a další škody
    Aktualizováno – 4. srpna 2024 ● 16:31 Ukrajinská armáda podnikla rozsáhlý útok na Ruskem okupovaný Krym, který vedl k potopení ruské ponorky třídy Kilo, Rostov na Donu. Tato ponorka, oceněná na 275 milionů liber (přibližně 8,18 miliardy Kč), byla schopna odpalovat střely Kalibr. Podle ukrajinského generálního štábu byla ponorka zasažena smrtícími raketami ATACMS, vyrobenými v […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Děsivá nehoda autobusu a náklaďáku v Krči: 12 zraněných, vyhlášen traumaplán

Vědecká komunita v šoku: Zemřel prorektor Mendelovy univerzity Vojtěch Adam (†42)