in

Jiřina Bohdalová se rozpovídala o své roli ve filmu Svatá: To bylo pro mě maso na kosti!







Jiřina Bohdalová září v novém filmu „Svatá“

Jiřina Bohdalová (93) dostala ke svým devadesátinám mimořádný dárek od scenáristy Marka Epsteina (48) – scénář k filmu „Svatá“, který nyní uvedla Česká televize. Bohdalová, která je známá svým hereckým mistrovstvím, musela ke své postavě, přeživší gulagu, najít osobní vztah.

„Ona mi od začátku sympatická nebyla, ale postupně jsem ji pochopila,“ uvedla Bohdalová během premiéry v pražském kině Lucerna. Film se jí líbí kvůli jeho hloubce a lidskosti, což ocenila i na Epsteinově scénáři. „Je tam pro herce maso na kosti,“ dodala.

Vzpomínky na minulost a naděje do budoucna

Bohdalová vzpomínala na dobu, kdy její otec byl v komunistickém kriminálu, a doufá, že film přispěje k tomu, aby se takové časy již nikdy nevrátily. Požádala Epsteina, aby jí napsal další scénář, tentokrát komedii o starší ženě.

Režisér Jiří Strach o filmu „Svatá“

Režisér Jiří Strach (50) přiznal před televizní premiérou nervozitu, ale je přesvědčený, že diváci ocení silné herecké výkony Jiřiny Bohdalové, Lenky Vlasákové a Pavly Beretové. Strach doufá, že jeho interpretace příběhu, který klade otázky o pravdě a lásce, diváky zaujme. Zdůraznil, že láska je často mocnější než pravda, protože dokáže odpustit mnoho nepravd.

Mohlo by vás zajímat: Samozvaná „lidská Barbie“ s největšími rty na světě plánuje další operace kvůli nesymetrii obličeje

Pozitivní očekávání a premiérové vzrušení

Premiéra filmu „Svatá“ v kině Lucerna byla pro Bohdalovou výjimečným zážitkem. Film má šanci oslovit široké publikum díky svému silnému příběhu a vynikajícím hereckým výkonům, čímž se dotýká důležitých témat, která jsou aktuální i dnes. Bohdalová se na premiéře bavila a vyjádřila naději, že film bude mít pozitivní ohlas.

Film „Svatá“ tedy není jen dalším přírůstkem do bohaté filmografie Jiřiny Bohdalové, ale také důležitým kulturním dílem, které reflektuje složitou historii a přináší důležitá poselství pro budoucnost.

  • Statečná mám na potopené jachtě u Palerma: Držela miminko nad hlavou v rozbouřeném moři
    Odvážná maminka Charlotte Golunskiová zažila na moři hrůznou situaci, která se stala noční můrou každého rodiče. V pondělí se výletní jachta Bayesian, na které cestovala se svou roční dcerou, potopila u sicilského města Palermo, pravděpodobně v důsledku tornáda. Boj o přežití Charlotte popadla svou dceru, když ji ve spánku probudila studená mořská voda, která se […] Více
  • Ukrajinský útok na Krymu: Potopení ruské ponorky a další škody
    Aktualizováno – 4. srpna 2024 ● 16:31 Ukrajinská armáda podnikla rozsáhlý útok na Ruskem okupovaný Krym, který vedl k potopení ruské ponorky třídy Kilo, Rostov na Donu. Tato ponorka, oceněná na 275 milionů liber (přibližně 8,18 miliardy Kč), byla schopna odpalovat střely Kalibr. Podle ukrajinského generálního štábu byla ponorka zasažena smrtícími raketami ATACMS, vyrobenými v […] Více

Zdroj: Blesk


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Cena piva se už i v menších městech dostává na 60 Kč, menší hospody pomalu zavírají

Jan Punčochář překvapil fanoušky svou úžasnou proměnou