in

Protesty a napětí v Malmö: Před druhým semifinále Eurovize vyjadřují aktivisté solidaritu s Palestinou







Protesty v Malmö před druhým semifinále Eurovize

Ve švédském městě Malmö se shromáždilo kolem 5000 propalestinských aktivistů v den konání druhého semifinále Eurovize. Demonstrace, které se účastní i klimatická aktivistka Greta Thunbergová, vyvolaly obavy z možných násilností, a proto panují ve městě přísná bezpečnostní opatření.

Odpůrci konfliktu v Gaze vyjadřují své názory

Na náměstí Stortorget se aktivisté shromáždili s palestinskými vlajkami a transparenty, vyjadřujícími podporu Palestincům. Jeden z demonstrantů, Amar, zdůraznil, že protestují proti situaci v Gaze, ale zároveň odmítají nenávist vůči Židům.

Zdroj: AP/ČTK

Klidná situace pod dohledem policie

Podle policejních zdrojů je situace na místě klidná, přesto jsou kolem demonstrantů rozmístěni policisté. Večer se očekává účast izraelské zpěvačky Eden Golanové, která vyvolala kontroverzi kvůli politické angažovanosti své písně.

Mohlo by vás zajímat: Eurovize 2024: Česká zástupkyně Aiko nesplnila očekávání a vypadla

Přísná bezpečnostní opatření

Kolem Malmö Areny, kde probíhá soutěž Eurovize, jsou umístěny bezpečnostní blokády a provádějí se důkladné bezpečnostní kontroly. Vyhrocená situace vyžaduje opatření pro ochranu všech účastníků soutěže.

Česká reprezentace Aiko se připravuje na vystoupení

V této atmosféře se večer do soutěže zapojí i česká reprezentantka Aiko, která bude reprezentovat Česko ve druhém semifinále Eurovize.

Zdroj: Novinky


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Načítání...

0

Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Vzpomínka na Václava Postráneckého: 5 let od jeho odchodu a jeho nezapomenutelné role

Denní horoskop pro 11.5.2024