in

Originální palačinky z kynutého těsta: Netradiční receptura s níž jsou palačinky ještě jemnější a chutnější !







Kynuté palačinkové těsto má ještě jemnější texturu než tu tradiční. Je sice hustší a smažení trvá déle, ale výsledek stojí za to!


Potřebujeme:

250 g hladké mouky

5 dl mléka

15 g droždí

2 vejce

1 lžičku cukru

špetku soli

olej

Postup:

Rozdrobené droždí dejte do 1 dl mléka a rozmíchejte. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na hustý sníh. Do žloutků vmíchejte droždí v mléce, pak přidávejte zbytek mléka střídavě s moukou.

Nakonec jemně přimíchejte sníh z bílek v a nechte stát 15 minut. Na pánvi si zahřejte olej, těsto si rozdělte na části a tenké palačinky opékejte z obou stran asi 2 minuty, dokud nemají pěknou zlatohnědou barvu.Dobrou chuť.



Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


9 Trapasů, které se staly každému z nás během toho co jsme to s někým dělali. Tohle si raději necháváme pro sebe

Jaké ženy jsou podle znamení zvěrokruhu ty nejlepší? Podívejte se na tento žebříček