in

SMUTNÝSMUTNÝ UŽITEČNÝUŽITEČNÝ WOWWOW ROZTOMILÝROZTOMILÝ VTIPNÝVTIPNÝ SKVĚLÝ!SKVĚLÝ!

Umírající Slovenka promluvila o praktikách našich lékařů. Její příspěvek sdílely tisíce Slováků i Čechů



Smutný ale pravdivý příběh ze Slovenska





Možná jste se i vy někdy ocitli v situaci, kdy jste pocítili co to je opravdové zoufalství, ale určitě to nebylo tak hrozné jako moment, ve kterém se lidé dozvědí o záludné nemoci, která jim umožňuje užívat si života už jen pár dní a tak se musí smířit s tím, že zanedlouho odejdou.

Přesně takového, pro mnohé lidi nepředstavitelná situace, nastala iv životě mladé Slovenky, jejíž lékaři oznámili krutou zprávu a to takovou, že jí zbývá už jen pár dní života. Žena se právě kvůli tomu rozhodla promluvit o praktikách lékařů na Slovensku. Její šokující slova překvapila mnoho lidí a tak se je rozhodla sdílet. Pokud s nimi souhlasíte i vy, neváhejte a článek sdílejte, aby si ho přečetlo co nejvíce lidí.

Příběh pacientky a jejího zklamání

Žena svůj příběh zveřejnila ve Facebookové skupině „Nekrmte nás odpadem“, která se snaží dělat osvětu v problematických oblastech slovenského zdravotnictví.

Diagnóza mladé ženy ji dohnala až na onkologické oddělení, kde zažila nejedno obrovské zklamání a mnohá pochybení ze strany lékařů. Podle jejích slov ji o život připraví jejich chyby a ne samotná nemoc.

Žena ve svém příspěvku hovoří i o tom, že si máme svého života vážit a okamžitě, když se v našem zdravotním stavu vyskytne byť jen malý problém, měli bychom vyhledat kvalitního lékaře, ale ne na Slovenku, ale jednoznačně v zahraničí. Její názor pobouřil mnoho lidí, kteří mají se slovenskými lékaři dobré zkušenosti. Přečtěte si příspěvek a určitě nám dejde vědět váš názor na tuto problematiku.


Jak to začalo?

Pozdravuji. Jsem pacientkou Onkologické kliniky sv. Alžběty na Heydukově ulici v Bratislavě. Před více než dvěma lety jsem sem přišla s bulkou v prsu. Namísto okamžité operace mi nařídili několikaměsíční chemoterapii. Cíl – zmenšit nádor. Nepodařilo se. Po biopsii se naopak nádor dvojnásobně zvětšil. Lékaři si to fotili, ale operaci stále odkládali. Uběhlo několik měsíců a konečně i jeho chirurgické odstranění a to s celým prsem a také s lymfatickou uzlinou pod paží. Na CT se však objevil jeden tzv. nodulek na plicích. Následovala opět chcemoterapie. Zase jsem skončila bez vlasů, atp. Po jejím skončení na kontrolním CT mi však zjistili, že už mám plíce plné metastáz.

Zvolená chemoterapie na můj druh nádoru nereagovala. Říkají negoogluj, nestanovuj si diagnózu sama. Důvěřuj lékařům. Potom všem jsem však už nevydržela. Sama jsem za 5 minut zjistila, že zvolená chemoterapie nemohla být úspěšná. Z biopsie jasně vyplynulo, že mi měla být okamžitě nasazena dražší. biologická léčba. Tu však nasadili až po téměř dvou letech, co jsem přišla na onkologii. Po jejích dvou dávkách v kombinaci s chemoterapií se mi však objevily nepříjemné nežádoucí účinky.

Doslova se mi bolestivě oloupala kůže na rukou i na nohou. Nedokázala jsem na chodidlech ani stát. Poprosila jsem známého, aby zašel za mojí lékařkou a ten se s ní dohodl, že přeruším její užívání, dokud se mi nezahojí ruce a nohy. Když jsem konečně sama zvládla cestu na Heydukovu, tak mi lékařka oznámila, že už na bilogockou léčbu nemám nárok, protože jsem ji svévolně přerušila. Nepřesvědčili ji moje tvrzení. Řekla prostě konec, umíme vám poskytnout už jen paleativní péči. Čili konec.

Zubatá mi už klepe na dveře a proto vám chci jen odkázat, abyste se na Slovensku nespoléhali na lékaře. Jejich názory konfrontujte, sami aktivně lékařem zvolenou léčbu konzultujte s více lékaři. Zapojte se do diskusních fór s pacienty, pokud na to máte, jděte zvolenou léčbu odkonzultovat například. do Rakouska. Jednoduše jděte do země, kde lékař má na pacienta čas, kde se necítíte jako nepotřebná věc, na které je třeba už jen šetřit.



Napsáno od Expertka

Redakce magazínu Expertka


Výzkumy potvrdily, že ženám se lépe spí u psů než u mužů! Také to tak máte?

Vědecky dokázáno! Výprask způsobuje u dětí dlouhodobé poškození: Toto by si měl přečíst každý rodič bez ohledu na věk!